De goedkoopste van Nederland
Gratis thuisbezorgd
Ruim 20 jaar vakkennis

Antislip vloertegels

Bij antislip vloertegels denkt u wellicht aan een wat ouderwetse en saaie vloertegel waarbij het niet draait om de looks maar om de praktische oplossing. PVC kliktegel biedt een gevarieerd assortiment tegels die perfect geschikt zijn voor de zogenoemde 'natte' ruimtes. 

Het grote voordeel van PVC kliktegels is dat deze vloertegels antislip zijn. Onze tegels zijn hierdoor niet alleen mooi, maar ook nog eens super praktisch. Ze verkleinen de kans op een veel voorkomend probleem: uitglijden. 

Al onze tegels in het assortiment zijn antislip volgens de R11 en R12 waarde. Met name in ruimtes waren het snel nat wordt zijn antislip tegels razend populair. De maximale waarde van antisliptegels is R13, hier zitten de tegels dus heel dichtbij. 

De R-waarde van vloertegels

Een zeer betrouwbare manier om erachter te komen of de tegels antislip zijn is de R-waarde. Waarbij de ‘R’ staat voor het Duitse woord Rutsch, dit betekent uitglijden. De tegels krijgen een R-waarde wanneer deze getest zijn. Bij deze test kijkt een proefpersoon met speciaal schoeisel of de tegels voorzien zijn van een antislip laag. 

De R-waarde wordt vervolgens bepaald door de hellingsgraad wanneer een persoon op de tegel begint te glijden. Hoe groter de wrijvingscoëfficiënt, hoe kleiner de kans op uitglijden. Houd hierbij rekening dat omgevingsfactoren zoals temperatuur en luchtvochtigheid hier zeer belangrijk zijn. Een glijmiddel tussen de schoenzool en de tegel (bijvoorbeeld olie) zal de wrijvingscoëfficiënt doen dalen en het risico op een valpartij onmiddellijk doen stijgen.

De antislipwaarde wordt onderverdeeld in 3 verschillende categorieën:

  • Vloeren in natte ruimtes die blootsvoets betreden worden, bijvoorbeeld badkamers of kleedruimtes van een zwembad. Hierbij worden tegels met een minimale waarde van R10 aanbevolen
  • Betegeling in openbare ruimtes, bijvoorbeeld een inkomsthal, hierbij wordt een minimale waarde van 10 aanbevolen
  • Industriële vloeren, bijvoorbeeld de vloer van een slagersatelier worden tegels met een minimale R-waarde van 13 aanbevolen

Antislip tegels in je tuin

De antislip tegels zijn niet alleen handig voor binnenshuis, ook voor buiten is het belangrijk dat je geen gevaar loopt om uit te glijden. Daarom verkopen wij de perfecte balkontegels. Deze tegels zijn voorzien van een open profiel waar het water in wordt afgevoerd. Hierdoor zullen de tegels snel drogen en de kans op gladheid verkleinen. Deze tegels zijn verkrijgbaar in 14 verschillende kleuren, zo kun jij de kleuren kiezen die perfect bij jouw balkon of tuin past! 

balkontegels antislip

Loop niet langer gevaar en bestel de antislip PVC kliktegels nu eenvoudig online. De tegels zijn heel eenvoudig zelf te leggen, maar kunnen ook door een van onze medewerkers voor je gelegd worden. Neem hiervoor gerust contact met ons op.