De goedkoopste van Nederland
Gratis thuisbezorgd
Ruim 20 jaar vakkennis

Dakterras aanleggen? Doe het zelf!

Een dakterras aanleggen kan een grote klus zijn, maar met onze PVC Kliktegels is het zeker mogelijk om dit zelf te doen. Zelf als jij niet helemaal beschikt over de juiste kennis en vaardigheden. Op deze pagina vertellen wij jou alles over onze dakterrastegels die jij zelf eenvoudig kan leggen. Dakterras aanleggen? Doe het zelf!

Bepaal waarvoor jij het dakterras wil gebruiken

Om te beginnen is het belangrijk om te bepalen wat voor soort dakterras je wilt hebben en wat de doelen zijn voor het gebruik ervan. Wil je het voornamelijk als louteringsruimte gebruiken, of wil je het ook als buitenkeuken of zitplaats gebruiken? Dit zal bepalen wat voor soort vloer en afwerking je nodig hebt, en of er bijvoorbeeld een dak of afdak nodig is.

Vervolgens is het belangrijk om te bepalen wat voor soort dak je hebt en of dit geschikt is voor het aanleggen van een dakterras. Sommige daken zijn niet geschikt om op te lopen of te gebruiken als terras, dus het is belangrijk om dit te checken voordat je begint. Als je dak geschikt is, moet je ook de maximale belasting ervan controleren om ervoor te zorgen dat het sterk genoeg is om het gewicht van het terras te dragen.

Zelf een dakterras vloer aanleggen met onze kliktegels

Eenmaal bepaald wat voor dakterras je wilt hebben en of je dak geschikt is, kun je beginnen met het aanleggen van het terras zelf. Dit omvat het installeren van de vloer, het plaatsen van eventuele afscheidingen of afdaken, en het afwerken van het terras met bijvoorbeeld tegels of hout. Van de laatstgenoemde onderdelen kunnen wij jou niet grondig adviseren, maar dat geldt wel voor de vloer.

Met onze balkontegels kun je namelijk heel eenvoudig en volledig zelf een vloer installeren. Mede dankzij een handig kliksysteem heb je een vloer binnen een handomdraai gelegd.

Dakterras aanleggen? Doe het zelf!

De voordelen van onze balkontegels

De belangrijkste voordelen van onze unieke balkontegels hebben wij even kort voor jou opgesomd: 

  • Onderhoudsvrij en vochtbestendig
  • Geluiddempend
  • Voorzien van een anti-slip laag
  • Slijtvast en erg sterk
  • Verkrijgbaar in vele UV-bestendige kleuren.

Heb jij toch nog vragen over onze handige en makkelijk zelf te leggen balkontegels? Geen enkel probleem! Onze medewerkers hebben wij graag bij het beantwoorden van al jouw vragen. Neem gerust contact op!

Alt title