PVC vloer schoonmaken?
Onze producten doen het werk

PVC vloer schoonmaken

Je PVC kliktegels wil je natuurlijk zo lang mogelijk schoon en netjes houden. Tijdens het werk in een garage of werkplaats kan het nu eenmaal gebeuren dat je per ongeluk iets morst of smeert op de tegelvloer. Gelukkig zijn onze tegels hier tegen bestand en heel makkelijk te reinigen. Om jouw vloer zo vakkundig mogelijk te reinigen geven wij jou een aantal tips met bijbehorende producten.

Schoonmaakspullen PVC Tegel vloeren Contact

Waarom moet je PVC kliktegels reinigen?

Wanneer je de PVC kliktegels goed verzorgd, zullen deze ook langer meegaan. Maar na het reinigen van de vloer lijken de tegels ook weer als nieuw. Ongeacht waar de kliktegels geplaatst zijn, is het van essentieel belang om ze goed te onderhouden en op de juiste wijze schoon te maken. Door je PVC vloeren op de juiste manier te verzorgen, kun je er zeker van zijn dat je jarenlang plezier zult hebben van je favoriete vloer.

Als je vloer regelmatig wordt blootgesteld aan vocht of andere vloeistoffen, is het aan te bevelen om te kiezen voor waterdichte PVC kliktegels in combinatie met koudlasvloeistof. Deze tegels zijn speciaal ontworpen voor vochtige ruimtes en behouden hun kwaliteit in dergelijke omgevingen.

Hoe maak je een PVC vloer schoon?

Veel mensen kiezen voor een PVC vloer omdat deze zo eenvoudig te  reinigen zijn. Op deze manier houd jij je werkplaats, magazijn of garage netjes. Het onderhoud van PVC vloeren vergt niet veel inspanning, maar het moet wel zo nu en dan gebeuren. Het gladde oppervlak van de vloer is erg geschikt om snel te stofzuigen of dweilen.

Je zult dan ook niet heel veel tijd kwijt zijn aan het reinigen van de vloer. 

Wat moet je NIET doen?

Bij het dweilen van een PVC vloer zijn er enkele producten die we niet aanraden te gebruiken.

  • Gebruik GEEN allesreiniger. Hiervan krijg je strepe, doffe vlekken of beschadiging aan de beschermlaag.
  • Gebruik GEEN stoomreiniger. Doordat deze heet wordt kan het schade aan de vloer brengen.

Verder is het belangrijk om het volgende te weten voor het schoonmaken:

  • Gebruik GEEN kokend heet water. Hierdoor kan je schade aan de vloer aanbrengen.
  • NIET heel hard boenen. De vloeren zijn onderhoudsvriendelijk en dat maakt hard boenen onnodig. 

Zo moet het WEL - Tips voor het schoonmaken van je PVC vloer

Tussendoor reinigen kan met lauw tot warm water en een dweil. Wanneer je eens wat dieper wilt reinigen kun je schoonmaakazijn gebruiken. Doe dit niet te vaak, maar eens per maand. Doordat de tegels onderhoudsvriendelijk zijn, is het schoonmaken eenvoudig.

Hard boenen is dus niet nodig. Samenvattend, stofzuigen en dweilen (met lauw tot warm water) zou voldoende moeten zijn. Zo af en toe kun je schoonmaakazijn gebruiken.

PVC vloer schoonmaken met reinigingsset

Om de PVC vloer zeker weten goed te reinigen, bieden wij sets aan. De vloerreinigingsset is er om de vloer gemakkelijk schoon te maken (te combineren met een universele steel). Deze dweil in combinatie met onze Takens vloerreiniger zorgen ervoor dat jouw vloer in topconditie blijft.

Dit is een zeepvrije reiniger die speciaal voor de PVC vloer is ontwikkeld. "Daarnaast behoudt de vloer hierdoor de speciale anti-slip laag, waardoor bezoekers, klanten en jijzelf niet onnodig gevaar lopen.

Vloerreiniger

Conclusie

Een PVC vloer schoonmaken is dus erg eenvoudig en hoeft niet veel tijd te kosten. Bij PVC Kliktegel helpen wij jou graag om vragen over het reinigen van een PVC vloer te beantwoorden.

Wil je jouw huidige vloer vervangen voor een nieuwe? Ook dan kun je bij ons terecht! Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Contact opnemen Schoonmaakartikelen

Veelgestelde vragen

We raden af de PVC vloer te reinigen met allesreiniger. Het kan resulteren in strepen, vlekken en schade aan de vloer.

Nee, reinig de PVC vloer niet met een stoomreiniger. Dit kan de vloer doen vervormen door de hitte. Dus beschadigt het de vloer.

Ja, met schoonmaakazijn (een kleine scheut) kun je de vloer prima schoonmaken. Gebruik een dweil met lauw tot warm water (NIET Heet) met wat schoonmaakazijn. Bij PVC Kliktegel hebben we de speciale schoonmaakazijn van Takens. Deze is speciaal ontwikkeld voor de PVC vloer.

Guido Hoen
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1