PVC vloer voor buiten
Duurzaam, slijtvast en UV-bestendig

PVC vloer voor buiten

Ben je op zoek naar een duurzame en onderhoudsvriendelijke vloeroplossing voor uw buitenruimte? Dan is een PVC vloer van PVC Kliktegel wellicht iets voor jou. Vaak denken mensen dat het gebruik van PVC vloeren buiten niet kan, maar het is zeker mogelijk. Een PVC vloer voor buiten is gewoon mogelijk We vertellen je waarom en hoe.

Swissdeck Ribdeck (open) tegels shoppen Waterdichte PVC tegels shoppen

Is PVC vloer geschikt voor buiten?

Een PVC-vloer is een uiterst flexibele vloerbedekking die geschikt is voor zowel binnen- als buitentoepassingen, op voorwaarde dat ze op de juiste wijze worden toegepast. PVC vloeren zijn duurzaam, slijtvast, waterbestendig en eenvoudig te onderhouden. Deze eigenschappen maken PVC kliktegels uitermate geschikt voor buitenruimtes zoals balkons, terrassen en voortenten.

Bij PVC Kliktegel bieden wij Swissdeck Ribdeck tegels aan voor buitentoepassing waar water weg moet lopen. Deze tegels zijn speciaal ontworpen voor extreme weersomstandigheden en intensief gebruik. De Ribdeck tegels hebben een geribbelde oppervlakte, waardoor deze stroever zijn dan standaard PVC vloeren en daarmee veiliger in gebruik.

Ook de PVC kliktegels die waterdicht zijn, zijn geschikt voor buitengebruik. Dit bij voorkeur wel in omgeving waar een dak boven zit, zoals een overdekt terras of overkapping.

Terras vloer PVC

PVC vloer overkapping

Een PVC vloer van PVC Kliktegel is ook geschikt voor overkappingen of veranda's. Een overkapping biedt bescherming tegen zon, regen en wind, maar ook onder een overkapping kan het vochtig worden. Een PVC vloer is waterbestendig en kan daardoor goed tegen vocht. Voor de overkapping zijn beide tegels van PVC Kliktegel te gebruiken. De dichte tegel is fijner in comfort. Wanneer de overkapping goed afgesloten kan worden bij slecht weer raden we deze dan ook aan voor toepassing in de overkapping. Ze zijn waterdicht, maar niet ideaal voor het weglopen van water. Wanneer de overkapping open zijkanten heeft is het daarom verstandig om aan de randen Swissdeck Ribdeck tegels te leggen. Deze zijn UV-bestendig en zorgen voor doorloop van water naar de ondergrond bijvoorbeeld. 

PVC vloer balkon

Een balkon is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht. Een PVC vloer van PVC Kliktegel is een goede keuze voor uw balkon. De Swissdeck Ribdeck tegels zijn namelijk niet alleen veilig en duurzaam, maar ook eenvoudig te installeren en te verwijderen. Hierdoor kun je jouw balkon gemakkelijk en snel een nieuwe uitstraling geven.

PVC vloeren voor buitengebruik

Voor een overkapping geldt dat de waterdichte PVC kliktegel goed is voor een comfortabele vloer welke makkelijk te leggen is en niet snel beschadigd raakt. Wanneer de overkapping open zijkanten heeft kan er aan de buitenkant gekozen worden voor Swissdeck Ribdeck tegels, welke gleuven bevatten om water door te laten. 

Verder is de Swissdeck Ribdeck tegel perfect voor oplossingen als balkons, (dak)terrassen, voortenten en vergelijkbare buitentoepassingen. 

Bij PVC Kliktegel zijn we enthousiast en willen we je graag helpen naar een goede PVC tegel voor buiten. Heb je dus vragen? Dan vernemen we die graag om je verder te helpen!

Guido Hoen
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1