Hoe zijn PVC kliktegels te installeren?

Hoe zijn PVC kliktegels te installeren?

PVC kliktegels leggen is een klusje dat u zelf kunt doen. Wij kunnen ons echter voorstellen dat u twijfelt over het zelf leggen van PVC kliktegels. Maar op hetzelfde moment, hoef je je geen zorgen te maken. Het leggen van PVC tegels is namelijk niet moeilijk. Bovendien maken we het u nog gemakkelijker door in deze blog in detail uit te leggen hoe u onze kliktegels precies installeert. Wij laten u zien hoe u de tegels thuis kunt installeren en hoe u ervoor kunt zorgen dat uw PVC-tegels waterdicht zijn. In onze webshop kunt u PVC klik tegels in verschillende kleuren bestellen.

Hoeveel tegels heeft u nodig voor uw PVC kliktegel oppervlak?

U kunt PVC kliktegels gemakkelijk en snel bestellen via onze webshop. Het is ook mogelijk om waterdichte PVC klik tegels te kopen. Ook balkontegels en de nodige accessoires voor de correcte bevestiging van de kliktegels kunt u bij ons verkrijgen. Voordat u de PVC-tegels kunt installeren, moet u eerst bepalen hoeveel tegels u nodig hebt. In onze webshop hebben wij een tegelcalculator waarmee u precies kunt berekenen hoeveel tegels u nodig heeft. Het is beter om royaal te bestellen, want u zult rekening moeten houden met snijverlies.

Stappenplan voor het leggen van PVC tegels

Je hebt het juiste aantal tegels gekregen. Nu is het tijd om de klik tegels te installeren. Met het onderstaande stappenplan wordt het leggen van deze tegels een fluitje van een cent. Wij tonen u niet alleen hoe u de tegels installeert, maar ook hoe u waterdichte kliktegels installeert. Lees verder om te leren hoe u PVC klik tegels installeert.

Voorbereiding van de installatie van de PVC vloer

PVC tegels worden op een ondervloer gelegd. Bij de voorbereiding moet u dus eerst de toestand van de ondervloer controleren. Indien beschadigingen en andere onregelmatigheden zichtbaar zijn, bijvoorbeeld gaten of scheuren, dient u deze beschadigingen vooraf te herstellen. Weet u niet zeker of een reparatie nodig is? U kunt ons altijd om vrijblijvend advies vragen. Maak de vloer zo veel mogelijk vrij en reinig het oppervlak grondig.

PVC tegels leggen in de juiste omstandigheden

Voordat u begint, is het belangrijk dat u onder de juiste omstandigheden kunt werken. De temperatuur in de kamer moet ten minste 15 graden Celsius zijn. U moet de tegels ook ten minste 24 uur bewaren in de ruimte waar u ze gaat installeren. Op die manier zullen de kliktegels wennen aan de omstandigheden. 

PVC kliktegels op de vloer leggen

Heeft u besloten om bijvoorbeeld een overloop profiel op een deur te plaatsen? Je plaatst zulke profielen eerst. Bepaal de juiste lengte voor deze rand en snijd het profiel op maat met een stanleymes. Gebruik een potlood om te bepalen waar het profiel moet worden geplaatst. Lijm vervolgens het overloop profiel. Geef het wat tijd om te drogen.

Dan kunt u beginnen met het leggen van de tegels. Bepaal eerst het beginpunt. Onze tegels zijn voorzien van een kliksysteem dat het bijzonder gemakkelijk maakt om de tegels samen te voegen. Het is het beste als u de tegels van binnen naar buiten in elkaar klikt. Begin met de volle tegels in het midden en daarna de randen hierom heen, zo voorkomt u veel snijverlies.

Waterdichte kliktegels 

Als u uw vloer waterdicht wilt maken, moet u het een beetje anders aanpakken. In plaats van de tegels meteen aan elkaar te klikken, moet u eerst de voegen tussen de kliktegels koud lassen. Dit hoeft niet veel te zijn, anders zou het product te veel kunnen spatten. Indien het koudelasmiddel spat, is het beter een veiligheidsbril te dragen en een doek klaar te houden om het gebied schoon te maken. Goede ventilatie is belangrijk voor dit werk. 

Bestel hier uw PVC klik tegels

Zoals u hebt gelezen, is het leggen van PVC-tegels niet moeilijk en voor iedereen uitvoerbaar. Tref de juiste voorbereidingen, werk in de juiste omstandigheden, gebruik het juiste gereedschap, klik de tegels in elkaar en je bent klaar. Zelfs als u kiest voor waterdichte kliktegels, is dit geen moeilijke taak. Heb je hier hulp bij nodig? Wij helpen u graag bij het leggen van uw nieuwe vloer. Neem een kijkje in ons assortiment en bestel bij ons uw PVC kliktegels, waterdichte PVC kliktegels, balkontegels en accessoires.


Gebrand Takens
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1