PVC Werkplaatsvloer: heel praktisch

PVC Werkplaatsvloer: heel praktisch

In een werkplaats moet niet alleen de apparatuur praktisch en veilig zijn, ook moet de werkplaats ervoor zorgen dat het een goede indruk achterlaat bij klanten. Duurzaamheid en levensduur van de vloer kunnen belangrijke aspecten zijn voor een bedrijf en daarom ben je juist bij PVC kliktegel aan het juiste adres. De perfecte werkplaatsvloer kan aan al deze punten voldoen en de finishing toch geven aan een werkplek. Maar welke vloer is het beste voor werkplaatsen en productiebedrijven?

Waarom is de juiste vloer zo belangrijk in een werkplaats?

De juiste keuze voor een werkplaatsvloer mag niet onderschat worden. Het is een essentieel onderdeel van de werkplek en beïnvloedt veel belangrijke punten in het dagelijkse werk. De arbeidsveiligheid is natuurlijk heel belangrijk. Bedrijven zijn verplicht om hun werknemers een bepaald niveau van veiligheid te bieden. Daarbij hoort ook het zorgen voor een veilige werkomgeving. Een anti-slip vloer kan ongelukken voorkomen en daarmee de veiligheid op de werkvloer vergroten. In werkplaatsen is het heel normaal dat er van tijd tot tijd vloeistoffen worden gemorst. Dit is voor PVC vloeren dan ook geen probleem. De vloer gaat in deze situaites niet achteruit in kwaliteit en veiligheid.

De juiste werkplaatsvloer kan zelfs werk besparen. Het schoonmaken is namelijk een stuk eenvoudiger dan bij een andere vloer. Met een doekje of een dweil heb je vuil zo van de vloer af. Dit is bij bijvoorbeeld hout of andere materialen heel anders. 

Waarom de PVC kliktegels zo geschikt zijn als werkplaatsvloer?

PVC kliktegels zijn ideaal als werkplaatsvloer en industrievloer. Ze dragen niet alleen bij aan een mooie uitstraling, maar ze brengen ook andere voordelen met zich mee. De milieuvriendelijkheid van onze PVC kliktegels kunnen een positieve invloed hebben om het imago van een bedrijf. Hieronder alle extra voordelen van PVC kliktegels op een rijtje:

Stevigheid

In bijna elke werkplaats worden zware machines of scherpe gereedschappen gebruikt. Een vloer heeft dus veel te voorduren en moet in deze situaties niet inleveren op kwaliteit. De PVC vloeren kunnen tegen deze situaties en reageren nauwlijks op invloeden van buitenaf. De tegels zijn krasbestendig en vallende voorwerpen zullen de vloer niet beschadigen. 

Ongevoeligheid

De PVC-vloer is niet alleen bestand tegen schokken: zelfs schadelijke vloeistoffen kunnen de kliktegels niet aantasten. Oliën, vetten en andere chemicaliën zijn voor deze vloer geen probleem. Je kunt dus jarenlang genieten van een PVC-werkplaatsvloer en je hoeft deze na een lange tijd pas te vervangen. 

Eenvoudig hergebruiken

Het leggen van PVC-werkplaatstegels is eenvoudig en ongecompliceerd. Het kliksysteem is heel gemakkelijk te gebruiken, geschoolde werknemers zijn dus absoluut niet noodzakelijk. De tegels worden eenvoudig in elkaar geklikt. Na het leggen van de vloer is deze direct klaar voor gebruik en wanneer je gaat verhuizen, verhuis je deze tegels gewoon mee. 

Configureerbaar

De PVC klikvloer kan voor elke ruimte individueel worden aangepast. Je bepaalt zelf hoe groot het vloeroppervlak is en bepaalt zelf welke kleur en stijl. Met een tapijtsnijder maak je ze eenvoudig op maat en zullen deze in elke ruimte passen. De PVC werkplaatstegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je kunt kiezen voor een klassieke vloer in massief antraciet of juist wat kleur in het spel brengen. Je kunt natuurlijk ook verschillende kleuren tegels combineren en zo een patroon maken.

PVC kliktegels als vloer voor alle werkplaatsen

PVC-tegels zijn sterk en duurzaam. Ze zijn gemaakt voor de extreme omstandigheden die op een werkplek heersen en voldoen daarmee aan de hoogste eisen. Ze zijn geschikt voor diverse werkplekken in de handel en industrie:

  • Productiebedrijven
  • Werkplaatsen
  • Magazijnen

De eenvoudige opbouw van het kliksysteem en het grote aanbod is een groot pluspunt. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en de stijl die het beste bij jouw bedrijf past. De opbouw van het nieuwe PVC kliktegelsysteem voor uw werkplaats is kinderspel. Je hebt hier geen speciaal gereedschap voor nodig en installeer je eenvoudig zelf. Wil je toch liever een externe specialist inhuren, neem dan contact met ons op. Wij sturen jou graag experts van ons team die de vloer voor jou in je bedrijf leggen.


Guido Hoen
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1