PVC Kliktegels in een Crossfit Box
Train veilig en effectief

Crossfit tegels voor een veilige en effectieve training

Als box-eigenaar of fervente Crossfit-beoefenaar weet je dat de juiste uitrusting een cruciale rol speelt in het behalen van succes tijdens een training. Een belangrijk onderdeel hiervan zijn de Crossfit tegels die je gebruikt voor de vloer van je crossfitbox. Het gebruik van de juiste tegels zorgt niet alleen voor een veilige en comfortabele trainingservaring, maar draagt ook bij aan het verminderen van blessures en het beschermen van de vloer van je trainingsruimte.

Bij het kiezen van Crossfit tegels zijn er verschillende factoren waarmee rekening gehouden moet worden. In dit artikel bespreken we de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de keuze van de juiste tegels en geven we je tips om de beste tegels voor jouw trainingsruimte te vinden.

Veiligheid voorop

Veiligheid is een belangrijk aandachtspunt bij het kiezen van Crossfit tegels. De gymvloer van je trainingsruimte moet niet alleen voldoende grip bieden, maar ook schokbestendig zijn om de impact van gewichtheffen en andere intensieve oefeningen te kunnen absorberen. De juiste Crossfit tegels bieden niet alleen voldoende grip en schokbestendigheid, maar zijn ook gemakkelijk schoon te maken en kunnen worden gebruikt met fitnessapparatuur zoals halters, kettlebells en dumbbells.

Duurzaamheid en kwaliteit

Naast veiligheid zijn duurzaamheid en kwaliteit ook belangrijke factoren bij het kiezen van Crossfit tegels. Tegels van hoge kwaliteit gaan niet alleen langer mee, maar zijn ook beter bestand tegen slijtage en schade door intensieve oefeningen en zware fitnessapparatuur. Door te kiezen voor tegels van hoge kwaliteit zoals de tegels van PVC kliktegel, zorg je ervoor dat je trainingsruimte er niet alleen goed uitziet, maar ook langdurig goed blijft functioneren.

Crossfit tegels

Materiaalkeuze voor crossfit tegels

Bij het kiezen van Crossfit tegels is materiaalkeuze een andere belangrijke factor om rekening mee te houden. Tegels van PVC of rubber zijn populaire opties vanwege hun duurzaamheid, schokabsorptie en slipvastheid. PVC tegels zijn gemakkelijk schoon te maken en hebben vaak een gemakkelijk te installeren kliksysteem.

Installatie en onderhoud van PVC tegels in een crossfit box

Tot slot zijn de installatie en het onderhoud van Crossfit tegels belangrijke overwegingen. De PVC kliktegels zijn eenvoudig zelf te leggen en daardoor kiezen veel mensen voor deze optie. De vloer bestaande uit PVC tegels is makkelijk te onderhouden met alleen af en toe stofzuigen en dweilen. Wij hebben ook speciale reiniger ontwikkeld om de vloer eenvoudig te kunnen reiningen. 

Heb je vragen over PVC kliktegels in jouw trainingsruimte of wil je nog wat meer over de tegels weten? Wij als PVC Vloer Specialist kunnen al jouw vragen beantwoorden! Neem gerust contact met ons op.

Bestel hier een proefpakket Vragen? Neem contact op

Contact opnemen

Gebrand Takens
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1