Schoolvloer

Geluidsdempend, moet tegen een stootje kunnen, antislip, onderhoudsvriendelijk. Vereisten voor een goede schoolvloer. Is er een vloer die voldoet aan die eisen? En is deze enigszins betaalbaar? Het antwoord daarop is volmondig: JA! Die is er. Wij van PVCkliktegel.nl leggen je uit waarom pvc kliktegels perfect zijn als schoolvloer. Voor basisscholen, middelbare scholen en praktijkscholen in het MBO. Kies voor een professionele vloer voor jouw school.

De voordelen van PVC Kliktegels

PVC Kliktegels bieden een aantal voordelen die ervoor zorgen dat deze vloertegels een slimme keuze zijn voor scholen. Hieronder vind je enkele belangrijke voordelen van PVC Kliktegels:

  1. Duurzaamheid: PVC Kliktegels zijn ontworpen om lang mee te gaan en bestand te zijn tegen slijtage, krassen en scheuren. Dit maakt deze tegels perfect geschikt voor zware voertuigen en voetverkeer.
  2. Veiligheid: De PVC Kliktegels hebben een anti-slip oppervlak, waardoor ze een veilige vloeroplossing zijn voor scholen waar veel kinderen rondlopen. Dit vermindert de kans op ongevallen en zorgt ervoor dat kinderen veilig kunnen spelen en bewegen.
  3. Eenvoudig te installeren: PVC Kliktegels zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen lijm of andere hulpmiddelen om ze op hun plaats te houden. Dit betekent dat het installatieproces snel en eenvoudig kan worden voltooid.
  4. Flexibiliteit: PVC Kliktegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor je een vloer kunt creëren die past bij de uitstraling van uw school. Daarnaast kunnen deze tegels ook gemakkelijk worden aangepast of verplaatst als dat nodig is.

Schoolvloer: Makkelijk zelf te leggen

Het installeren van PVC Kliktegels is een proces dat gemakkelijk zelf kan worden gedaan. Hieronder vind je enkele eenvoudige stappen die je kunt volgen om PVC Kliktegels te installeren in jouw school:

Stap 1: Bereid de ondergrond voor

Voordat je PVC Kliktegels installeert, moet je ervoor zorgen dat de ondergrond vlak en schoon is. Verwijder alle oneffenheden en vuil van de vloer om ervoor te zorgen dat de tegels goed kunnen worden geplaatst.

Stap 2: Maak de tegels klaar

PVC Kliktegels moeten eerst in de ruimte worden gebracht waar ze geïnstalleerd worden om te acclimatiseren. Hierdoor zullen de tegels beter passen en voorkom je dat ze krimpen of uitzetten.

Stap 3: Leg de eerste rij tegels

Begin in de hoek van de kamer en plaats de eerste tegel met het mannelijke gedeelte van de klikverbinding naar de muur gericht. Plaats de volgende tegel in de rij met het vrouwelijke gedeelte van de klikverbinding naar de muur gericht. Druk de tegels stevig tegen elkaar aan om ervoor te zorgen dat ze goed vastzitten.

Stap 4: Leg de volgende rij tegels

Leg de volgende rij tegels bovenop de eerste rij en zorg ervoor dat de klikverbindingen van de tegels in de eerste rij en tweede rij in elkaar passen. Herhaal dit proces totdat de hele vloer bedekt is met PVC Kliktegels.

Stap 5: Snijd de tegels bij

Als je de tegels moet bijsnijden, kun je een mes of een zaag gebruiken om de tegels op maat te maken. Zorg ervoor dat je de tegels op de juiste manier snijdt en dat je de juiste veiligheidsmaatregelen neemt.

Stap 6: Afwerking

Wanneer de vloer volledig is bedekt met PVC Kliktegels, kun je de vloer afwerken door de randen te bedekken met plinten of afdeklijsten. Dit zorgt voor een professionele afwerking en beschermt de randen van de tegels.

Onderhoud met de onderhoudsproducten van PVCKliktegel.nl

PVC Kliktegels zijn niet alleen gemakkelijk te installeren, maar ook gemakkelijk te onderhouden. Hieronder vind je enkele tips voor het onderhouden van jouw PVC Kliktegel vloer:

  1. Veeg de vloer regelmatig schoon om vuil en stof te verwijderen. Gebruik hiervoor een bezem of een stofzuiger.
  2. Dweil de vloer regelmatig om deze schoon te houden. Gebruik hiervoor een milde reiniger en warm water.
  3. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of schuursponzen om de vloer schoon te maken. Dit kan de tegels beschadigen en hun duurzaamheid verminderen.
  4. Maak gebruik van de onderhoudsproducten van PVC Kliktegel om uw vloer in topconditie te houden. Deze producten zijn speciaal ontworpen om de vloer schoon en glanzend te houden, en om de levensduur van de tegels te verlengen.
Guido Hoen
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1