Studio vloer

Je wilt een studio aan huis of hebt een ruimte gekocht of gehuurd om een studio te beginnen. Waarschijnlijk heb je een passie voor film en geluid en je wilt natuurlijk voor de beste kwaliteit zorgen van je output. Daarvoor is een ruimte waarin geluid niet gestoord wordt van belang. De muren en het plafond zijn hierop van grote invloed, evenals de vloer. Laten wij van PVC Kliktegel je met die vloer kunnen helpen. We bespreken waar een studio aan moet voldoen en we geven een suggestie. En waarom geven we deze suggestie? 

Waar moet een studio qua geluidsdichtheid aan voldoen?

Een studio is een plek waar muziek gemaakt wordt en het is daarom belangrijk dat deze ruimte goed geluiddicht is. Een goede geluidsdichtheid voorkomt dat er geluid naar buiten lekt en dat er geluid van buiten naar binnen komt. Hierdoor kan er optimaal muziek gemaakt worden zonder dat er sprake is van overlast voor anderen. 

Daarbij is dit van belang voor opname van geluid en beeld. Je wilt natuurlijk zo weinig mogelijk verstoring door bijvoorbeeld echo of geluid uit naastgelegen ruimtes. 

Suggestie: Kies voor een PVC vloer

Een PVC kliktegel vloer is een goede keuze voor een studio. Deze vloer is namelijk geluiddicht, duurzaam en eenvoudig te installeren. PVC tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, zodat je de vloer helemaal naar wens kunt aanpassen. Bij PVC Kliktegel bieden we verschillende soorten PVC tegels aan, die geschikt zijn voor allerlei plekken, waaronder de schuur en de garage.

studio vloer pvc kliktegels

Voordelen van PVC tegels voor een studio

  1. Geluiddicht: Een PVC kliktegel vloer is geluiddicht en helpt om geluidsoverlast te voorkomen. Dit is vooral belangrijk in een studio waar er veel muziek gemaakt wordt. De tegels dempen het geluid en voorkomen dat het naar buiten lekt.
  2. Duurzaam: PVC tegels zijn duurzaam en gaan lang mee. Dit is een belangrijke eigenschap voor een vloer die intensief gebruikt wordt. PVC tegels zijn bestand tegen slijtage, krassen en vlekken, waardoor ze er ook na jaren intensief gebruik nog mooi uitzien.
  3. Eenvoudig te installeren: Een PVC kliktegel vloer is eenvoudig te installeren. Je hoeft geen ingewikkelde installatieprocedures te volgen en kunt de tegels snel en gemakkelijk plaatsen. Hierdoor kun je de vloer snel in gebruik nemen en hoef je geen dagenlang te klussen.
  4. Onderhoudsvriendelijk: PVC tegels zijn eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Je kunt de tegels gemakkelijk schoonmaken met een dweil en wat schoonmaakmiddel. Hierdoor blijft de vloer er schoon en fris uitzien.

Alternatieven op pvc tegels

Wat je vaak bij de vloer van een studio ziet is dat deze van tapijt is. Tapijt heeft een dempende werking (net als pvc). Echter is deze minimaal bij een dun tapijt en is verschil in geluid nauwelijks waar te nemen. Tapijt dempt namelijk enkel de allerhoogste frequenties, wat de aanleg hiervan bijna waardeloos maakt. Daarbij is tapijt niet onderhoudsvriendelijk. Het morsen van een kop koffie kan al fataal zijn. 

Daarom zeggen wij dat pvc tegels een betere optie zijn. Nogmaals, ze zijn geluiddempend en geluidsdicht, ze gaan voor lange tijd mee, makkelijk te leggen en onderhoudsvriendelijk. Door voor een zwarte pvc kliktegel te kiezen kun je met pvc kliktegels licht ook heel goed neutraliseren. 

Kortom, een PVC kliktegel vloer is een uitstekende keuze voor een studio. Bij PVC Kliktegel vind je een ruim assortiment PVC tegels, die geschikt zijn voor allerlei plekken, waaronder de schuur en de garage. Bestel vandaag nog jouw nieuwe vloer en geniet van alle voordelen die PVC tegels te bieden hebben!

PVC tegels proberen? We hebben een proefpakket!

Wil jij proberen of pvc kliktegels wat voor jouw veranda zijn? Dat kan middels ons proefpakket. Voor 20,- heb je al een proefpakket met verschillende samples die je kan testen. En wist je dat je je aankoopbedrag van het proefpakket terugkrijgt wanneer je besluit voor een pvc tegelvloer te gaan? Hoe fijn is dat! 

Proefpakket bestellen Contact

 

 

 

Guido Hoen
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1