Vloer tuinkas

Een tuinkas inrichten is niet zo makkelijk als je denkt. Er zijn veel dingen om over na te denken, zoals de inrichting en de vloer. Wij van PVC Kliktegel helpen je graag een handje. We hebben het over de fundering, de bovenste laag vloer, pvc tegels en hoe je een tuinkas slim kan inrichten.

Welke grond in een tuinkas?

Een goede ondergrond is essentieel voor een goed functionerende tuinkas. De ondergrond moet vlak zijn en dienen als een stevige fundering voor de rest van de constructie. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om te voorkomen dat er plassen water op de vloer blijven staan.

De bovenste laag van de ondergrond is ook belangrijk. Het is cruciaal dat deze laag vlak is om te voorkomen dat de tuinkas niet waterpas staat. Daarnaast is het belangrijk dat de bovenste laag een materiaal is dat geschikt is om op te lopen.

Voor de bovenste laag van de ondergrond zijn er verschillende opties, zoals beton, grind of houtsnippers. Echter, voor een tuinkas raden wij aan om te kiezen voor kunststof of rubber tegels. Deze materialen zijn waterdicht, eenvoudig schoon te maken en bieden een vlakke ondergrond.

Waarom pvc tegels in de kas?

Er zijn verschillende voordelen van PVC Kliktegels in een tuinkas. Allereerst zijn deze tegels eenvoudig te leggen en te verleggen. Daarnaast zijn PVC tegels zeer stevig en slijtvast, waardoor ze lang meegaan.

Een ander voordeel van PVC Kliktegels is dat ze de warmte goed vasthouden. Dit bevordert de temperatuur in de kas, waardoor planten beter kunnen groeien. PVC tegels zijn ook waterdicht, wat betekent dat er geen vocht in de ondergrond kan trekken. Dit maakt het gemakkelijker om de vloer schoon te houden en voorkomt dat de ondergrond vochtig wordt en verzakt.

PVC Kliktegels zijn ook gemakkelijk schoon te maken. Het is belangrijk om de vloer van de tuinkas schoon te houden om de gezondheid van de planten te waarborgen. En dat niet alleen. Ook is een schone werkplek een stuk beter. Je kunt immers comfortabel op de knieën werken op pvc kliktegels. Met PVC tegels is het gemakkelijk om de vloer schoon te maken en te desinfecteren.

Tuinkas indelen: Hoe richt ik mijn tuinkas in?

Wanneer je een tuinkas hebt aangeschaft, wil je deze optimaal inrichten om het beste uit je planten te halen. Een goede inrichting zorgt voor een betere groei van de gewassen en verhoogt de opbrengst. Hieronder geven we je een aantal tips om je tuinkas op de juiste manier in te richten.

  1. Ondergrond. Het is belangrijk om de ondergrond van de kas goed voor te bereiden. De ondergrond moet vlak en stevig zijn om de fundering van de kas te ondersteunen. Daarbovenop kun je een waterdichte laag aanbrengen. Een goede optie hiervoor zijn rubberen of kunststof tegels. Deze zijn eenvoudig te leggen en bieden een vlakke ondergrond. Bovendien zijn ze duurzaam en slijtvast.
  2. Werkhoogte. Een andere belangrijke factor om rekening mee te houden bij het inrichten van je tuinkas is de werkhoogte. Het is belangrijk om je werkruimte ergonomisch in te richten om rug- en nekklachten te voorkomen. Als vuistregel kun je de werkhoogte bepalen op ongeveer heuphoogte. Dit kun je doen door een tafel of werkbank te plaatsen die op de juiste hoogte is afgesteld.
  3. Verlichting. Om je planten optimaal te laten groeien, hebben ze voldoende licht nodig. Zorg ervoor dat je de tuinkas op een zonnige plek plaatst, waar de planten minstens zes uur per dag zonlicht krijgen. Als de kas niet op een zonnige plek staat, kun je overwegen om extra verlichting aan te brengen.
  4. Luchtvochtigheid. De luchtvochtigheid in de tuinkas is ook van groot belang. Om de luchtvochtigheid op peil te houden, kun je een luchtbevochtiger plaatsen. Daarnaast kun je overwegen om een automatisch ventilatiesysteem aan te brengen. Hierdoor wordt de lucht in de kas regelmatig ververst en wordt de luchtvochtigheid op peil gehouden.
  5. Planten indelen. Tot slot is het belangrijk om je planten op de juiste manier in te delen. Groenten en fruitplanten hebben bijvoorbeeld meer ruimte nodig dan kruiden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om planten met dezelfde voedingsbehoefte bij elkaar te zetten. Dit maakt het gemakkelijker om de planten de juiste voedingsstoffen te geven en om plagen en ziektes te voorkomen.

Het inrichten van je tuinkas kan een uitdagende taak zijn. Door rekening te houden met bovengenoemde factoren, kun je echter een goede start maken. Zorg voor een vlakke ondergrond met waterdichte tegels, een ergonomische werkhoogte, voldoende licht en luchtvochtigheid om vervolgens de planten te gaan indelen.

Kies voor een goede basis in de tuinkas: PVC Kliktegels

Een vlakke ondergrond, een vloer waar goed op te werken is en die tegen een stootje kan. Dat is de basis voor je tuinkas. Met pvc kliktegels bereik je dit. 

Wil je dit eerst proberen? Dat snappen we! Bij PVC Kliktegels bestel je voor een kleine prijs een proefpakket. Schaf je vervolgens een pvc vloer bij ons aan, dan krijg je je proefpakket bedrag terug!

Proefpakket bestellen Contact

 

 

 

 

Guido Hoen
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1