Vloer voor de garage

De garagevloer is vaak één van de meest belaste oppervlakken in een huis. De vloer wordt blootgesteld aan zware voertuigen, olie, vocht en andere vloeistoffen die worden afgespoeld van voertuigen. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een vloer die duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en bestand is tegen het soort schade wat we net hebben benoemd. Er zijn verschillende materialen geschikt voor een garagevloer. Wij gaan in op de meest voorkomende. 

Betonvloer in de garage

Een betonvloer in de garage is duurzaam, sterk en gemakkelijk schoon te maken. Het is een goede keuze voor garages die worden gebruikt voor het parkeren van voertuigen. De vloer kan worden afgewerkt in verschillende manieren, zoals gepolijst, gestempeld of geverfd. Gepolijste betonvloeren geven een mooie glanzende afwerking en zijn gemakkelijk te onderhouden, terwijl gestempelde betonvloeren een meer decoratief uiterlijk hebben en kunnen worden gemaakt met patroon of kleur. Geverfde betonvloeren zijn ook een optie, en komen in veel verschillende kleuren. Een nadeel van de betonvloer is dat deze koud en hard kan aanvoelen en dat er snel kleine of zelfs grote scheuren kunnen ontstaan door vocht en temperatuurwisselingen.

Epoxy garagevloer

Epoxyvloeren zijn duurzaam, slijtvast en waterdicht. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken en bieden een mooie glanzende afwerking. Epoxyvloeren zijn een populaire keuze voor garages die worden gebruikt voor het werken met gereedschap of het opslaan van spullen. Een nadeel is dat de vloer snel gaat krassen en ook koud aanvoelt.

Tegelvloer 

Tegelvloeren zijn ook duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en komen in veel verschillende kleuren en ontwerpen. Ze zijn een goede keuze voor garages die worden gebruikt als werkplaats of als bijkomende leefruimte. De vloeren zijn waterdicht en kunnen tegen olie, vuil, vocht en andere vloeistoffen. Er zijn verschillende soorten tegels die geschikt zijn voor een garagevloer, zoals keramische, porcelijn en natuursteen tegels. Keramische tegels zijn een populair keuze, vanwege de beschikbaarheid in verschillende kleuren en ontwerpen en de lage kosten. Porcelijn tegels zijn duurzaam en bestand tegen krassen en vlekken. Natuursteen tegels zijn duurzaam en geven een luxe uitstraling, maar zijn duurder in aanschaf en onderhoud.

Een tegelvloer in de garage kan ook koud aanvoelen, daarnaast worden de voegen snel vies en kunnen ze glad worden in natte omstandigheden. 

PVC kliktegelvloer voor in de garage

Een PVC kliktegelvloer voor in de garage is een steeds bekendere optie. De garage vloertegels zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en komen in verschillende kleuren. Een ander groot voordeel aan deze toepassing is dat deze door jou zelf te leggen is. Door de hoge kwaliteit van de tegels is deze bestand tegen zware voertuigen, scherpe objecten en chemicaliën. De vloer is 100% vloeistofdicht te maken en dit beschermt ook de ondervloer van de garage pvc tegels. Alle voordelen van de PVC vloer voor de garage:

  • Snel en eenvoudig zelf te leggen
  • Minder inspanning en tijd in vergelijking met een andere vloer
  • Maximale laadcapaciteit
  • Geen coating van de vloer nodig
  • Weinig onderhoud
  • 100% herstelbaar
  • Stofvrij, warmte-geleidend en geluiddempend
  • Minimale voorbereiding vereist van de ondergrond

Vloer voor de garage

Vragen over de PVC vloer in de garage? Neem dan contact met ons op.

Guido Hoen
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1