Waarom PVC Kliktegel beter is dan ondervloer laminaat

PVC kliktegel vloeren zijn een moderne en handige optie voor vloerbedekking, vooral vergeleken met traditionele laminaatvloeren. Ze zien er modern uit en hebben veel voordelen die ze geschikt maken voor verschillende ruimtes. Laten we eens kijken waarom PVC kliktegels steeds populairder worden en in welke ruimtes ze goed passen.

Veel mensen kiezen graag voor PVC kliktegel vloeren vanwege hun stevigheid en lange levensduur. Ze zijn gemaakt om lang mee te gaan, perfect voor drukke plekken zoals keukens, gangen en winkels. PVC kliktegels zijn beter beschermd tegen krassen en beschadigingen dan laminaat, waardoor ze er langer mooi uitzien. Laten we eens kijken waarom PVC kliktegels zo populair zijn.

Bekijk de mogelijkheden

Wat zijn PVC Kliktegel vloeren?

PVC kliktegel vloeren bestaan uit stevige tegels van polyvinylchloride (PVC). Deze tegels klikken eenvoudig in elkaar dankzij een handig vergrendeling systeem. Dit maakt de installatie snel en eenvoudig, zonder dat er lijm of andere bevestiging materialen nodig zijn.

Voordelen van PVC Kliktegel vloeren ten opzichte van ondervloer laminaat

 • Duurzaamheid en Slijtvastheid
  PVC kliktegel vloeren zijn buitengewoon duurzaam en bestand tegen intensief gebruik. Daardoor zijn ze ideaal gemaakt voor ruimtes met veel verkeer zoals keukens, winkels en kantoren. In vergelijking hiermee kan ondervloer laminaat gevoeliger zijn voor krassen en beschadigingen, vooral in drukbezochte omgevingen.
 • Water bestendigheid
  PVC kliktegels zijn waterbestendig, waardoor ze perfect zijn voor vochtige ruimtes zoals badkamers, keukens en wasruimtes. Laminaat daarentegen kan gevoelig zijn voor vochtschade en kan uitzetten of vervormen bij blootstelling aan water.
 • Eenvoudige Installatie
  Het kliksysteem van PVC kliktegels maakt ze gemakkelijk te installeren zonder professionele hulp. PVC kliktegels kunnen direct op een vlakke ondergrond worden gelegd, waardoor installatie kosten worden bespaard. In tegenstelling tot laminaat, dat vaak een ondervloer en speciale gereedschappen nodig heeft.
 • Onderhoudsgemak
  PVC kliktegel vloeren zijn onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te maken met een vochtige dweil. Ze hebben geen speciale reiniging middelen nodig, zoals sommige laminaatvloeren dat wel vereisen. Dit maakt ze ideaal voor drukke huishoudens en commerciële ruimtes.
 • Veelzijdigheid in Ruimtegebruik
  PVC kliktegels zijn geschikt voor diverse ruimtes, waaronder woonkamers, slaapkamers, kantoren, winkels en zelfs garages. PVC kliktegel vloeren bieden duurzaamheid en esthetiek. Ze zorgen ook voor comfort en geluid isolatie, wat vooral belangrijk is in drukbezochte omgevingen.

Ervaar de voordelen zelf!

Benieuwd naar de voordelen van PVC kliktegel vloeren voor uw huis of bedrijf? Bekijk nu ons assortiment. Ontdek waarom steeds meer mensen kiezen voor PVC kliktegels als de ideale vloeroplossing. Klik hier om onze collectie te bekijken en uw nieuwe vloer vandaag nog te bestellen!

Bekijk onze collectie

Guido Hoen
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1