Waarom PVC kliktegel vloeren beter zijn dan vinyl vloeren

PVC kliktegel vloeren winnen snel aan populariteit en met goede reden. In dit artikel bespreken we de voordelen van PVC kliktegel vloeren ten opzichte van traditionele vinyl vloeren. We zullen ook een kijkje nemen naar de geschikte ruimtes voor PVC kliktegel vloeren.

Bekijk de soorten PVC kliktegels

Wat zijn PVC kliktegel vloeren?

PVC kliktegel vloeren bestaan uit tegels van polyvinylchloride (PVC). Dit is een handig kliksysteem dat zo aan elkaar bevestigd worden. Dit systeem maakt de installatie eenvoudig en snel. Er is geen lijm of andere bevestiging middelen nodig.

Voordelen van PVC kliktegel vloeren ten opzichte van vinyl vloeren

 • Eenvoudige installatie
  Een van de grootste voordelen van PVC kliktegel vloeren is de eenvoudige installatie. In tegenstelling tot vinyl vloeren, die vaak gelijmd moeten worden, kunnen PVC kliktegels eenvoudig in elkaar worden geklikt. Dit bespaart tijd en moeite, en maakt het mogelijk om de vloer zelf te leggen zonder professionele hulp.
 • Duurzaamheid en slijtvastheid
  PVC kliktegels zijn extreem duurzaam en slijtvast. Ze zijn bestand tegen zware belasting en intensief gebruik, wat ze ideaal maakt voor drukbezochte ruimtes. Vinyl vloeren kunnen na verloop van tijd slijtage vertonen, vooral in gebieden met veel verkeer.
 • Waterbestendigheid
  PVC kliktegel vloeren zijn waterbestendig, waardoor ze perfect zijn voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Vinyl vloeren zijn ook waterbestendig, maar PVC biedt vaak een betere bescherming tegen langdurige blootstelling aan water, waardoor de kans op waterschade kleiner is.
 • Onderhoudsgemak
  Het onderhoud van PVC kliktegel vloeren is eenvoudig. Ze kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt met een vochtige dweil of een stofzuiger. Vinyl vloeren vereisen soms speciale reinigingsmiddelen om hun uiterlijk te behouden, terwijl PVC minder gevoelig is voor vlekken en vuil.
 • Comfort en isolatie
  PVC kliktegels bieden meer comfort onder de voeten dan traditionele vinyl vloeren. Ze hebben een dikkere samenstelling en een meer verende structuur, wat zorgt voor een aangenamere loopervaring. Bovendien bieden ze betere thermische en akoestische isolatie, waardoor ze een stille en energie-efficiënte keuze zijn.

Ideale ruimtes voor PVC kliktegel vloeren

Vanwege hun veelzijdigheid en voordelen zijn er tal van ruimtes waar PVC kliktegel vloeren een uitstekende keuze zijn:

 • Kantoren: De duurzaamheid en slijtvastheid van PVC kliktegels zorgen ervoor dat ze bestand zijn tegen het dagelijkse gebruik in drukke kantooromgevingen.
 • Commerciële ruimtes: Winkels en andere commerciële ruimtes kunnen profiteren van de robuustheid en het eenvoudige onderhoud van PVC kliktegel vloeren.
 • Garage: De kunststof tegels zijn bestand tegen zware belasting, zijn snel schoon te maken en bovendien voorzien van een anti-slip laag.

Ervaar de voordelen van PVC kliktegel vloeren zelf!

Bent u klaar om te genieten van de vele voordelen van PVC kliktegel vloeren? Of u nu uw kantoor of pand wilt vernieuwen, PVC kliktegels bieden de perfecte combinatie van stijl, duurzaamheid en gemak.

Wacht niet langer en ontdek de uitgebreide collectie PVC kliktegel vloeren. Breng uw ruimte naar een hoger niveau met de beste vloeroptie op de markt. 

Bekijk de soorten PVC kliktegels

Gebrand Takens
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1