Een vloer van PVC Kliktegels? Ontdek de voordelen!

Een vloer van PVC Kliktegels? Ontdek de voordelen!

Je wil graag een nieuwe vloer voor je garage, werkplaats, magazijn of showroom. Echter, door het enorme aanbod van vloeren zie je door de bomen het bos niet meer. Herkenbaar? Wij helpen je graag op weg in je zoektocht naar de perfecte vloer! In dit artikel lees je alle voordelen van een vloer van PVC Kliktegels.

Wat zijn PVC Kliktegels?

PVC Kliktegels zijn uit PVC vervaardigde tegels welke gemakkelijk aan elkaar bevestigd kunnen worden door het innovatieve kliksysteem. Eenmaal gelegd sluiten de tegels sluiten naadloos op elkaar aan en zorgen ze voor een strakke, nette en professionele uitstraling van de ruimte waarin ze gelegd zijn.

Een PVC tegel is 7 millimeter dik en bestaat uit volledig, massief PVC. Hierdoor zijn de vloeren zeer zwaar te belasten, maar toch licht flexibel en makkelijk te bewerken. Dit maakt het ideaal om zelf snel en gemakkelijk je eigen vloer te leggen.

Vloer werkplaats
Werkplaatsvloer van PVC Kliktegels

Gemakkelijk zelf te leggen

Een groot voordeel van een vloer van PVC Kliktegels is dat ze eenvoudig zelf te leggen zijn. Je hebt - buiten een stanleymes om eventueel een tegel op maat te snijden - geen extra hulpmiddelen nodig. De vloertegels zijn gemakkelijk in elkaar te klikken met behulp van het kliksysteem. Zo leg je in no-time zelf je eigen vloer. Doordat je de vloer zelf legt, bespaar je op kosten die je had moeten maken als je de vloer had laten leggen.

Daarnaast kun je de vloer in je eigen gewenste tempo leggen; het gedeelte dat al ligt is direct te belasten en klaar voor gebruik. Zo kun je dus een nieuwe vloer leggen zonder dat je de gehele ruimte eerst hoeft leeg te halen en kunnen je hobbyactiviteiten of werkzaamheden gewoon door blijven gaan.

Over bestaande vloer heen te leggen

Veel mensen zien op tegen het verwijderen van hun oude vloer. Het is vaak een lastige klus en geeft veel rotzooi. Met een vloer van PVC Kliktegels ga je dit probleem gemakkelijk uit de weg; je legt de tegels simpelweg over je bestaande vloer heen. Geen gedoe met uitbreken, stof en puin dat overal komt te liggen of nog erger: het beschadigen van leidingen die onder de vloer doorlopen. PVC Kliktegels kunnen over vrijwel elke egale ondervloer gelegd worden, zonder voorbewerking van de ondervloer. Ook zijn de kliktegels geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. De keuze voor PVC Kliktegels kan je dus een hoop tijd, geld en gedoe besparen.

Garagevloer
De Klipper Budget Zwart als garagevloer

Bestand tegen zuren en chemicaliën

PVC Kliktegels zijn bestand tegen de meeste zuren en chemicaliën en hebben een chemische weerstand conform de EN423 norm. Dit maakt de vloer uitermate geschikt als garage- of werkplaatsvloer en hoef je je niet druk te maken als je er iets op morst. Kom meer te weten over de technische product specificaties.

In meerdere kleuren verkrijgbaar

PVC Kliktegels zijn in meerdere RAL kleuren te verkrijgen en naar hartenlust met elkaar te combineren. Zo kun je zelf combinaties maken en je eigen unieke vloer neer leggen. Bekijk het volledige assortiment aan kleuren. Benieuws naar de mogelijkheden? Bekijk dan ook eens onze inspiratiepagina.

Slijtvast, krasbestendig en onderhoudsarm

De tegels hebben een hoge oppervlaktehardheid. Hierdoor zijn ze slijtvast, krasbestendig en zijn ze gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Vuil veeg je gemakkelijk van de vloer af en verder hoef je nagenoeg geen onderhoud aan de vloer te plegen.

Anti-slip

PVC Kliktegels zijn volledig anti-slip en daarmee te gebruiken in vrijwel elke ruimte. Zelfs wanneer de tegels nat zijn blijf je grip houden en glijd je niet uit. Dit komt door het ruwe laagje wat zich op de pvc tegels bevindt, hierdoor zijn ze ook vochtbestendig.

Duurzaam, verhuisbaar én milieuvriendelijk

Door het sterke materiaal gaat de vloer erg lang mee. De kliktegels zijn net zo gemakkelijk als je ze legt, ook weer uit elkaar te halen. Zo kun je de vloer meenemen naar een nieuwe ruimte en hoef je geen nieuwe te kopen. PVC Kliktegels zijn gemaakt van volledig gerecycled PVC. Hiermee is het product volledig cradle-to-cradle en milieuvriendelijk.

Klaar om zelf een vloer van PVC Kliktegels te leggen?

Overtuigd van de voordelen van PVC Kliktegels? Bekijk dan nu onze productpagina! Zit je toch nog met vragen of wil je liever eerst even kijken hoe de vloer bij jou thuis staat? Neem dan gerust contact met ons op of bestel een proefpakket. We helpen je graag in de zoektocht naar jouw perfecte vloer!


Kliktegel expert
Guido Hoen
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1