PVC vloer reinigen? Zo doe je dat!

PVC vloer reinigen? Zo doe je dat!

Met inmiddels meer dan 12 jaar ervaring in het leggen en verkopen van vloeren vertellen wij jou graag hoe jij jouw PVC vloer moet reinigen. Met onze tips houd jij de vloer in topconditie en stralend schoon. Het onderhouden van de vloer kost niet veel tijd, maar het moet zo nu en dan natuurlijk wel gebeuren! 

Waarom PVC kliktegegels? 10 redenen

Waarom jouw PVC vloer regelmatig reinigen?

Een schone vloer is niet alleen esthetisch aangenaam, maar het verlengt ook de levensduur van je PVC vloer. PVC vloeren zijn populair vanwege hun duurzaamheid, maar regelmatig onderhoud is cruciaal om ze in optimale staat te houden. Stof, vuil en vlekken kunnen zich ophopen en de glans aantasten, dus een regelmatige reiniging is essentieel. Bij PVCkliktegel.nl zijn wij gespecialiseerd in kliktegel vloeren voor bijvoorbeeld in de garage, werkplaats, sportschool, schuur of bij tijdelijke evenementen. Bij ons is het mogelijk om een vloer 100% vloeistof dicht te maken waardoor de vloer nog minder onderhoud vereist. Maar hoe kun je jouw pvc vloer nou echt goed reinigen?

Stap 1. Stofzuigen

De eerste, logische stap voor PVC vloer reinigen is zoals je misschien al verwacht, stofzuigen. Aan te raden is een zachte borstel te gebruiken om krassen te voorkomen, echter zijn onze PVC vloeren krasbestendig. 

Stap 2. Maak een sopje

De volgende stap is het maken van een sopje met de takens vloerreiniger. Gebruik hiervoor lauwwarm water. Het is een zeepvrije reiniger die speciaal voor pvc vloeren is ontwikkeld. Het middel is snelwerkend, laag schuimend en snel drogend.

Stap 3. Dweilen

De laatste stap is dweilen met de vloerreiniger en de vloerreinigingsset. Bestaande uit een houder met zwenkkoppeling en 1 vloerpad. Te combineren met een universele steel. Deze pad krast niet en is ook los bij ons vekrijgbaar als de pad toe is aan vervanging. Speciaal ontwikkels voor het reinigen en dweilen van PVC vloeren.

Wat moet je absoluut niet doen

Gebruik geen middelen met een hoge concentratie zeep zoals afwasmiddel, groene zeep, allesreiniger, chloor en bleek. Probeer ook geen schuurmiddelen te gebruiken die de vloer kunnen beschadigen. Het is ook niet nodig om de vloer keihard te boenen. Wij raden tot slot af om de vloer schoon te maken met een stoomreiniger.

Dit is alles wat je moet weten voor het reinigen van jouw PVC vloer. Heb je vragen of wil je meer informatie over onze vloeren of het reinigen daarvan? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen Schoonmaakartikelen


Veelgestelde vragen

Ja, met schoonmaakazijn (een kleine scheut) kun je de vloer prima schoonmaken. Gebruik een dweil met lauw tot warm water (NIET Heet) met wat schoonmaakazijn. Bij PVC Kliktegel hebben we de speciale schoonmaakazijn van Takens. Deze is speciaal ontwikkeld voor de PVC vloer.

We raden af de PVC vloer te reinigen met allesreiniger. Het kan resulteren in strepen, vlekken en schade aan de vloer.

Nee, reinig de PVC vloer niet met een stoomreiniger. Dit kan de vloer doen vervormen door de hitte. Dus beschadigt het de vloer.

Guido Hoen
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1