Rubber tegels garage

Ben jij op zoek naar een vloeroplossing voor jouw garage die duurzaam, veilig en makkelijk te installeren is? Dan zijn rubberen tegels een uitstekende optie! In dit artikel leggen wij uit waarom rubber tegels de beste keuze zijn voor jouw garage.

Wat zijn rubberen tegels?

Voordat we ingaan op de voordelen van rubber tegels als garagevloer, leggen we eerst uit wat rubber tegels precies zijn. Rubber tegels zijn PVC tegels die gemaakt zijn van de beste kwaliteit materialen. De tegels hebben unieke eigenschappen die het ideaal maken voor gebruik als garagevloer. Rubber tegels zijn namelijk zeer slijtvast, schokabsorberend en antislip. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, waardoor je jouw garage een unieke uitstraling kunt geven.

Eerst ervaren hoe de tegels zijn?

Bestel voor slechts €19,99 een proefpakket en ontdek de eindeloze voordelen

Proefpakket bestellen

 

Wat is de beste vloer voor een garage?

Een garagevloer moet aan verschillende eisen voldoen. Zo moet de vloer bestand zijn tegen het gewicht van auto's en ander zwaar materieel, bestand zijn tegen chemicaliën en gemakkelijk schoon te maken zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de vloer veilig is om op te lopen, ook als het nat is. Verschi;llende dingen waaraan dus gedacht moet worden bij het bouwen of renoveren van je garagevloer.

Er zijn verschillende soorten vloeren die geschikt zijn voor gebruik in garages. Beton is bijvoorbeeld een veelgebruikte vloeroplossing, maar heeft als nadeel dat het gevoelig is voor scheuren en dat het snel glad wordt als het nat is. Een rubberen garagevloer is ook een andere zeer geschikte optie. Waarom? Deze vloertegels voor in de garage zijn uitgerust met een handig kliksysteem, waarmee je de tegels eenvoudig aan elkaar kunt bevestigen en weer uit elkaar kunt halen als dat nodig is. Eenmaal aangebracht, sluiten de tegels naadloos op elkaar aan, wat zorgt voor een keurige en aantrekkelijke uitstraling van je garage. Als een tegel niet perfect past, kun je deze moeiteloos bijwerken met een stanleymes.

Bij de ingang van de garage kan de vloer ook mooi afgewerkt worden. Door middel van een oploopprofiel krijgt het een nette uitstraling.

Wat leg je onder rubber tegels?

Als je rubber tegels gaat installeren in je garage, is het belangrijk om een goede ondervloer te hebben. De ondervloer vangt oneffenheden in de ondergrond op en zorgt ervoor dat de tegels vlak liggen. Daarnaast zorgt de ondervloer voor extra isolatie en geluidsreductie.

Let op: rubberen ondervloeren zijn alleen nodig wanneer de ondergrond bitumen betreft. Indien de ondergrond beton of een andere harde ondergrond betreft dan is geen ondervloer nodig en kunnen de tegels er direct overheen worden gelegd.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een duurzame, veilige en makkelijk te installeren vloeroplossing voor jouw garage, zijn rubber tegels de beste keuze. Deze vloertegels hebben unieke eigenschappen die ideaal zijn voor gebruik in garages, zoals slijtvastheid, schokabsorptie en antislip. Daarnaast bieden wij ze aan in verschillende kleuren, waardoor je jouw garage een unieke uitstraling kunt geven. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

De installatie van PVC garagetegels is vrij eenvoudig. De tegels worden eenvoudigweg in elkaar geklikt met behulp van een handig kliksysteem. 

Ja, PVC garagetegels zijn bestand tegen vocht en kunnen worden gebruikt in vochtige omgevingen zoals garages. Met behulp van koudlas zijn de vloeren 100% vloeistofdicht te maken.

PVC garagetegels bieden verschillende voordelen, waaronder duurzaamheid, weerstand tegen olie, chemicaliën en vlekken, eenvoudige installatie zonder lijm, geluiddempende eigenschappen, antislip oppervlakken en een breed scala aan kleuren en ontwerpen om uit te kiezen. We hebben ook een uitgebreide blog geschreven over de voordelen van pvc kliktegels.

Ja, PVC garagetegels zijn over het algemeen bestand tegen zware belasting, zoals voertuigen en gereedschappen. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen slijtage en scheuren, wat hen ideaal maakt voor gebruik in garages en werkplaatsen.

Ja, PVC garagetegels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waardoor je de mogelijkheid hebt om de vloer aan te passen aan jouw smaak en de stijl van jouw garage.

Guido Hoen
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1