PVC Kliktegelvloer
Perfect voor in het tuinhuis

Op zoek naar een vloer voor het tuinhuis? Plaats PVC Kliktegels!

Het kiezen van de juiste vloer voor het tuinhuis is vaak niet eenvoudig. Er zijn veel verschillende opties, maar één van de meest populaire en praktische keuzes is de PVC kliktegel. Wij vertellen je graag de voordelen van PVC kliktegels voor het tuinhuis, hoe je de tegels installeert en onderhoudt en waarom ze de perfecte oplossing zijn voor ieder tuinhuis.

De voordelen van PVC kliktegels in het tuinhuis

PVC kliktegels zijn vloertegels die gemaakt zijn van polyvinylchloride (PVC), een duurzaam en waterbestendig materiaal. Deze tegels worden gekenmerkt door een kliksysteem, waarmee ze eenvoudig in elkaar kunnen worden geklikt zonder het gebruik van lijm of andere bevestigingsmiddelen. Dit maakt de installatie snel en gemakkelijk, zelfs voor mensen zonder veel doe-het-zelf ervaring. Alle voordelen van PVC kliktegels:

  • Duurzaam: de tegels zijn voorzien van een kliksysteem waardoor je de vloer eenvoudig zelf kunt leggen én weer kunt verwijderen. Mocht je verhuizen of je tuinhuis willen vernieuwen, dan neem je de tegels gewoon mee!
  • Eenvoudige installatie: dankzij het innovatieve kliksysteem leg je de tegels eenvoudig in elkaar. Er is geen speciaal apparatuur of lijm nodig. Mocht je de vloer 100% waterdicht willen maken, kun je gebruik maken van de koudlasvloeistof
  • Onderhoudsvriendelijk: de vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen is voldoende om de vloer er als nieuw uit te laten zien.
  • Veelzijdig inzetbaar: de vloeren zijn niet alleen geschikt voor in het tuinhuis, maar bijvoorbeeld ook voor in de garage, werkplaats of hobbyruimte. Bekijk alle toepassingen van PVC kliktegels.

Installatie van PVC Kliktegels

Het installeren van PVC kliktegels in het tuinhuis is een eenvoudig proces dat in een paar stappen kan worden voltooid:

Stap 1: Het voorbereiden van de ondergrond

Zorg ervoor dat de ondergrond waar de vloer op geplaatst is schoon, droog en vlak is. Het is niet nodig om de hele vloer leeg te halen, het is ook mogelijk om spullen tijdelijk te verplaatsen. 

Stap 2: Laat de tegels acclimatiseren

Voordat je begint, is het belangrijk dat je onder de juiste omstandigheden kunt werken. De temperatuur in de kamer moet ongeveer 15 graden Celsius zijn. Je moet de tegels ook ten minste 24 uur bewaren in de ruimte waar je ze gaat installeren. Op die manier zullen de kliktegels wennen aan de omstandigheden. 

Stap 3: Begin met leggen

Begin eerst met het trapsgewijs met het leggen van de volle tegels. Meet daarna de randen en snijd deze op maat met behulp van een stanleymes. 

Bekijk alle instructies in de video hieronder: 

Waarom kiezen voor PVC kliktegels in het tuinhuis?

Er zijn diverse redenen waarom PVC kliktegels een uitstekende keuze zijn voor het tuinhuis. PVC kliktegels zijn een kosteneffectieve oplossing in vergelijking met andere vloerbedekkingen zoals hout of steen. Ze zijn goedkoper in aanschaf en vereisen minder onderhoud, wat op de lange termijn geld bespaart. Daarnaast bieden PVC vloeren een comfortabele ondergrond om op te lopen en zijn slipvast, wat de veiligheid verhoogt, vooral in een tuinhuis waar de vloer nat kan worden. Tot slot zijn PVC tegels duurzaam omdat deze slijtvast zijn, daardoor jarenlang mee gaan en verhuisbaar zijn.

Jazeker! We hebben een proefpakket samengesteld bestaande uit 3 volledige tegels en 5 kleurstalen. Hiermee heb je alle kleuren in huis en kun je kijken welke je het mooist vindt voordat je een volledige vloer besteld.

Onze PVC kliktegels zijn in 8 verschillende kleuren te bestellen. De Waterdicht variant is in 8 verschillende kleuren te bestellen en de ECO variant alleen in de 3 populairste kleuren grijs, antraciet en zwart te bestellen. Het is ook mogelijk om meerde kleuren te bestellen en deze te combineren in jouw vloer.

Ja, een groot voordeel aan PVC kliktegels is dat deze over de bestaande vloer heen te leggen zijn! Hierdoor bescherm je ook de ondervloer. De tegels kunnen over vrijwel iedere egale ondervloer worden gelegd. De kliktegels zijn ook geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming.

Het is heel eenvoudig om zelf je PVC vloer te leggen. Bekijk de video hieronder om te ontdekken hoe het werkt:

PVC garagetegels bieden verschillende voordelen, waaronder duurzaamheid, weerstand tegen olie, chemicaliën en vlekken, eenvoudige installatie zonder lijm, geluiddempende eigenschappen, antislip oppervlakken en een breed scala aan kleuren en ontwerpen om uit te kiezen. We hebben ook een uitgebreide blog geschreven over de voordelen van pvc kliktegels.

Gebrand Takens
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1