De goedkoopste van Nederland
Gratis thuisbezorgd
Ruim 20 jaar vakkennis
Eerst kijken
welke vloer het mooist is?

Voor- en nadelen van een PVC vloer

Een vloer bestaande uit PVC kliktegels is in veel situaties de ideale vloer. De vloer is supersterk en brengt veel andere voordelen met zich mee. In dit artikelen hebben we alle voordelen en nadelen van PVC vloeren voor jou op een rij gezet!

Wat zijn PVC kliktegels?

Als eerst een korte uitleg over wat PVC kliktegels nou eigenlijk zijn. PVC is de afkorting van 'polyvinylchloride'. De 7mm tegels bestaan volledig uit dit materiaal en zijn 100% gerecycled. De tegels zijn voorzien van een innovatief kliksysteem waardoor de vloer heel snel te leggen is. De PVC kliktegels sluiten naadloos op elkaar aan en zorgen voor een strakke, nette en professionele uitstraling.

De voordelen van een PVC vloer

1. Sterke duurzame vloer

PVC vloeren zijn een vorm van vloerbedekking dat bestaat uit gerecyclede ponyvinylchloride tegels. De tegels zijn 7 mm dik, bestaande uit massief PVC. De tegels zijn hierdoor heel sterk maar toch makkelijk te bewerken. De vloeren zijn direct na het leggen enorm zwaar te belasten. Hierdoor hoef je niet de hele ruimte leeg te halen, maar kun je gewoon de spullen in de ruimte verplaatsen. De PVC kliktegels zijn daarom uitermate geschikt als garagevloer, werkplaatsvloer of magazijnvloer. De vloer gaat lang mee en zijn te verhuizen indien gewenst, dit maakt de vloer duurzaam.

2. Zeer onderhoudsvriendelijk

Geen last meer van allergieën met de makkelijk te onderhouden PVC vloer. De vloer heeft namelijk een glad oppervlak, de vloer is daarom makkelijk schoon te houden door regelmatig te stofzuigen en te dweilen zonder reinigingsmiddel. In plaats van reinigingsmiddel kun je wel gebruik maken van de Takens vloerreiniger.

3. Over de bestaande vloer heen te leggen

Veel mensen zien op tegen het verwijderen van hun oude vloer. Het is een lastige klus en geeft veel rotzooi. Met een vloer van PVC kliktegels ga je dit probleem heel makkelijk uit de weg. Je legt de tegels over de bestaande vloer heen, geen gedoe met uitbreken en stof en puin dat overal ligt. De tegels kunnen over vrijwel elke egale ondervloer gelegd worden, zonder voorbewerking van de ondervloer. De PVC vloer is ook geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. De keuze voor de PVC kliktegels kan je dus een hoop tijd, gedoe en geld besparen.

4. Bestand tegen zuren en chemicaliën

PVC kliktegels zijn bestand tegen de meeste zuren en chemicaliën. Ze hebben een chemische weerstand conform de EN423 norm. Dit maakt de vloer uitermate geschikt als garagevloer of werkplaatsvloer. Je hoeft je dan ook niet druk te maken als er iets op morst. Bekijk alle technische specificaties hier.

5. Anti-slip

De kunststof kliktegels zijn volledig anti-slip en daarmee te gebruiken in vrijwel elke ruimte. Zelfs wanneer de tegels nat zijn blijf je grip houden en glijd je niet uit. Dit komt door de speciale laag die op de tegels zit. Hierdoor zijn de tegels ook vochtbestendig. Wanneer je de vloer 100% waterdicht wilt, kun je deze behandelen met onze speciale koudlas vloeistof

6. Slijtvast en krasbestendig

De tegels hebben een hoge oppervlaktehardheid. Dit maakt de tegels slijtvast en krasbestendig. Ideaal wanneer je de tegels in een garage of werkplaats legt. Het vuil veeg je gemakkeloijk van de vloer af en verder hoef je nagenoeg geen onderhoud aan de vloer te plegen.

7. Gemakkelijk zelf te leggen

Het grootste voordeel van een vloer van PVC kliktegels is toch wel dat deze eenvoudig zelf te leggen zijn. Je hebt buiten een stanleymes om geen extra hulpmiddelen nodig. Je legt de tegels makkelijk in elkaar met behulp van het kliksysteem. Zo leg je binnen no-time zelf je eigen vloer. Dit bespaart weer kosten. 

Nadelen van een PVC vloer

1. Niet de goedkoopste

Vanwege de vele voordelen die een PVC vloer biedt en de lange levensduur, is een PVC vloer niet de meest goedkope vloer. Per vierkante meter heb je 9 PVC tegels nodig vanaf €9,90 per stuk. Dit kost wat meer dan bijvoorbeeld tapijt, vinyl of laminaat, maar je hebt wel een oersterke vloer.

2. Een egale ondervloer is vereist

De ondervloer van de PVC vloer moet wel egaal zijn. Wanneer de ondervloer niet egaal is kan dit oneffenheden veroorzaken in het PVC. 

PVC vloeren

Er zijn dus ook een aantal nadelen bij een PVC vloer, maar die wegen volgens ons niet op tegen de voordelen van de vloer. Wilt u persoonlijk advies over de PVC vloer? Neem dan gerust contact met ons op.