Eerst kijken welke vloer het mooist is?

Voor- en nadelen van een PVC vloer

Een vloer bestaande uit PVC kliktegels is in veel situaties de ideale vloer. De vloer is bijvoorbeeld supersterk en brengt veel andere voordelen met zich mee. Ondanks dat wij ontzettend enthousiast zijn over onze vloeren, zijn er ook een aantal nadelen (lees: vereisten) te benoemen. Daarom zetten wij in dit artikel alle voor- en nadelen van een PVC vloer op een rijtje!

Wil je de tegels gewoon een keer proberen om te kijken of het wat voor je is? Bestel dan een proefpakket!

Proefpakket bestellen

Wat zijn PVC kliktegels?

Als eerst een korte uitleg over wat PVC kliktegels nou eigenlijk zijn. PVC is de afkorting van 'polyvinylchloride'.

De 7mm tegels bestaan volledig uit dit materiaal en zijn daardoor 100% gerecycled. De tegels zijn voorzien van een innovatief kliksysteem waardoor de vloer heel snel te leggen is. De PVC kliktegels sluiten naadloos op elkaar aan en zorgen voor een strakke, nette en professionele uitstraling.

De voordelen van een PVC vloer

1. Sterke duurzame vloer

PVC vloeren zijn dus een vorm van vloerbedekking dat bestaat uit gerecyclede ponyvinylchloride tegels. De tegels zijn 7 mm dik, bestaande uit massief PVC. Hierdoor zijn de tegels heel sterk maar toch makkelijk te bewerken.

De vloeren zijn direct na het leggen enorm zwaar te belasten. Hierdoor hoef je niet de hele ruimte leeg te halen, maar kun je gewoon de spullen in de ruimte verplaatsen. De PVC kliktegels zijn daarom uitermate geschikt als garagevloer, werkplaatsvloer of magazijnvloer.

Daarnaast gaat de vloer lang mee en is deze te verhuizen indien gewenst. Kortom: een extreem duurzame vloer!

2. Zeer onderhoudsvriendelijk

Geen last meer van allergieën met de makkelijk te onderhouden PVC vloer. De vloer heeft namelijk een glad oppervlak, de vloer is makkelijk schoon te houden door regelmatig te stofzuigen en te dweilen zonder agressief reinigingsmiddel. In plaats van reinigingsmiddel kun je wel gebruik maken van de speciaal ontworpen Takens vloerreiniger.

3. Over de bestaande vloer heen te leggen

Veel mensen zien op tegen het verwijderen van hun oude vloer. Het is een lastige klus en geeft veel rotzooi. Met een vloer van PVC kliktegels ga je dit probleem heel makkelijk uit de weg.

Je legt de tegels over de bestaande vloer heen, dus geen gedoe met uitbreken en stof en puin dat overal ligt. De tegels kunnen over vrijwel elke egale ondervloer gelegd worden, zonder voorbewerking van de ondervloer.

PVC kliktegels zijn ook geschikt voor vloerverwarming. De warmtedistributie gaat zelfs sneller bij PVC kliktegels. De keuze voor de PVC kliktegels kan je dus een hoop tijd, gedoe en geld besparen.

4. Bestand tegen zuren en chemicaliën

PVC kliktegels zijn bestand tegen de meeste zuren en chemicaliën. Ze hebben een chemische weerstand conform de EN423 norm. Dit maakt de vloer uitermate geschikt als garagevloer of werkplaatsvloer. Je hoeft je dan ook niet druk te maken als er iets op morst. Bekijk gerust alle technische specificaties.

5. Anti-slip

De kunststof klik pvc tegels zijn volledig anti-slip en daarmee te gebruiken in vrijwel elke ruimte. Zelfs wanneer de tegels nat zijn blijf je grip houden en glijd je niet uit. Dit komt door de speciale laag die op de tegels zit. Hierdoor zijn de tegels ook vochtbestendig.

Wanneer je de vloer 100% waterdicht wilt, kun je deze behandelen met onze speciale koudlas vloeistof

6. Slijtvast en krasbestendig

De tegels hebben een hoge oppervlaktehardheid. Dit maakt de tegels slijtvast en krasbestendig. Ideaal wanneer je de tegels in een garage of werkplaats legt. Het vuil veeg je gemakkelijk van de vloer af en verder hoef je nagenoeg geen onderhoud aan de vloer te plegen.

7. Gemakkelijk zelf te leggen

Het grootste voordeel van een vloer van PVC kliktegels is toch wel dat deze eenvoudig zelf te leggen zijn. Je hebt buiten een stanleymes om geen extra hulpmiddelen nodig. Je legt de tegels makkelijk in elkaar met behulp van het kliksysteem. Zo leg je binnen no-time zelf je eigen vloer. Dit bespaart weer kosten. 

Eerst ervaren hoe de tegels zijn?

Bestel voor slechts €19,99 een proefpakket en ontdek de eindeloze voordelen

Proefpakket bestellen

Nadelen van een PVC vloer

De PVC vloer nadelen beperken zich tot twee punten van aandacht.

1. Niet de goedkoopste

Vanwege de vele voordelen die een PVC vloer biedt en de lange levensduur, is een PVC vloer niet de meest goedkope vloer. Per vierkante meter heb je 9 PVC tegels nodig vanaf €9,90 per stuk.

De kosten zullen gemiddeld dus wat hoger uitvallen dan dan bijvoorbeeld tapijt, vinyl of laminaat, maar je hebt wel een oersterke vloer.

2. Een egale ondervloer is vereist

De voorwaarde van de ondervloer bij het leggen van PVC kliktegels is dat deze egaal moet zijn. Wanneer de ondervloer namelijk niet egaal is, kan dit oneffenheden veroorzaken in het PVC waardoor de 100% waterdicht garantie niet van kracht is. Daarnaast ziet dit er simpelweg niet mooi uit (zoals eigenlijk bij geen enkel vloer). 

Conclusie over PVC vloeren

Als we alles op een rijtje zetten en de nadelen bekijken ten opzichte van andere type vloeren, komen wij simpelweg maar tot 1 conclusie. De nadelen die er zijn, wegen volgens ons niet op tegen de voordelen die de vloer met zich meebrengt. Wilt u persoonlijk advies over de PVC vloer? Neem dan gerust contact met onze experts op. 

Gebrand Takens
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1