Vloer voor een balkon

Vloer voor een balkon

Een vloer voor een balkon is belangrijk omdat het onderdeel is van de esthetische uitstraling van een woning. Het kan bijdragen aan de totale uitstraling van de woning en kan de waarde van de woning verhogen. Daarnaast is een goed onderhouden balkonvloer ook belangrijk voor de veiligheid. Een gladde en stabiele vloer kan helpen voorkomen dat mensen uitglijden en vallen, vooral wanneer het bewolkt of nat is. Een goede vloer kan ook helpen voorkomen dat water in de woning komt, wat kan leiden tot schimmel- of waterschade. Er zijn verschillende opties voor het leggen van een vloer op een balkon. Een paar veelgebruikte opties zijn:

1. De tegelvloer

Dit is een populaire keuze voor balkons omdat het duurzaam, waterdicht en gemakkelijk schoon te maken is. Er zijn veel verschillende soorten tegels verkrijgbaar, waaronder keramische tegels, natuursteen tegels en composiet tegels.

2. De houten vloer

Een houten vloer kan een mooie, warme uitstraling geven aan een balkon. Hout is echter minder geschikt voor gebruik in een vochtige omgeving, dus het is belangrijk om een waterdichte afwerking toe te passen en het hout regelmatig te onderhouden.

3. Een kunststof vloer

Dit is een duurzame en onderhoudsvriendelijke optie voor een balkonvloer. Er zijn veel verschillende soorten kunststof vloeren verkrijgbaar, waaronder PVC vloeren en composietvloeren. De RibDeck tegels zijn een voorbeeld voor een PVC kunststof vloer en bieden verschillende voordelen voor een balkon.

De voordelen van RibDeck tegels voor op het balkon

De RibDeck tegel is een synthetische vloertegel met een open profiel. Door het profiel kan het water van de vloer wegstromen en wordt de vloer niet gevaarlijk in natte omstandigheden. Ook zit op de tegel een anti-slip profiel waardoor de vloer niet glad wordt na een flinke regenbui in tegenstelling tot een houten vloer op het balkon. De kunststof antislip tegels zijn gemaakt van Polypropyleen, een heel sterk en slijtvast kunststof. Polypropyleen is een niet poreus materiaal waardoor vuil, fijnstof en aangroei zich niet kan hechten en de tegels niet groen en glad worden. Het schoon schrobben van de vloer behoort hiermee tot het verleden. Door de tegel zit 8% rubber verwerkt en is daardoor goed bestand tegen warmte en kou. De tegels zijn hierdoor ook comfortabel om op te lopen en minder belastend voor de gewrichten dan een betonvloer.

Het is belangrijk om te overwegen hoeveel gebruik je van de balkon zal hebben, hoeveel budget u beschikbaar hebt en de stijl van jouw huis voordat u een keuze maakt.


Gebrand Takens
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1