Industrievloer van PVC kliktegels: de beste keuze

Industrievloer van PVC kliktegels: de beste keuze

In industriële bedrijven gaat het er soms wat ruiger aan toe. Bedrijven in deze branches hebben niet alleen zwaar materiaal nodig, maar ook een robuuste werkomgeving. De juiste bedrijfsvloer is daarom een uiterst belangrijk onderdeel. Dit moet niet alleen de beste arbeidsvoorwaarden bieden, maar ook handig en goedkoop zijn.

Werkplaats- en industrievloeren: deze opties zijn beschikbaar

Er zijn heel veel verschillende bedrijven werkzaam in de industrie en productie. Denk aan autowerkplaatsen, timmerlieden, fabrieken en magazijnen. Afhankelijk van het bedrijf en het toepassingsgebied zijn verschillende onderdelen belangrijk. Maar een hoog niveau van functionaliteit is eigenlijk bij ieder bedrijf essentieel. Dit zijn de meest voorkomende alternatieven voor een industrievloer:

Betonnen vloer: Betonnen vloeren zijn de laatste tijd steeds hipper geworden. Dit zie je ook veel terug in de privé sfeer. Ze geven een ruimte de typische fabrieksstijl en het materiaal wordt beschouwd als een van de meest resistente vloerbedekkingen. Met de juiste afdichting kan een betonvloer in een werkplaats jarenlang mee. Alleen een nadeel is dat beton geen water doorlaat en het soms erg glad kan worden. Ook is het moeilijk te installeren en te verwijderen.

Epoxyvloer: de vloeren van epoxyhars scoren beter op het gebied van duurzaamheid dan de betonvloeren. De gebruikte polymener zijn extreem slijtvast en bestand tegen chemische stoffen. Deze vloeren horen alleen tot de duurste alternatieven op de markt. Er zijn ook verschillende manieren van aanbrengen: vaak wordt de vloeistof met een grote roller op een bestaand oppervlak aangebracht. Dit moet in ieder geval door een professional worden gedaan.

PVC Kliktegels: Kliktegels van PVC zijn heel stevig en duurzaam. Deze tegels zijn eigenlijk geschikt voor elk type werkplaatsvloer en ook nog eens heel makkelijk te leggen. Je hebt hier geen specialist voor nodig. Door deze vele voordelen worden kliktegels de laatste jaren steeds populairder voor industriële vloeren. 

Waarom PVC kliktegels de moeite waard zijn

PVC kliktegels hebben eigenlijk alle eigenschappen die je bij een industrievloer wenst. Ze kunnen het dagelijks werk in een bedrijf verbeteren en zijn geschikt voor allerlei soorten bedrijven. PVC vloeren bieden zowel werkgevers als werknemers verschillende voordelen. Dit zijn de voordelen op een rijtje:

Het materiaal is heel sterk

Zware machines worden vaak gebruikt in werkplaatsen en productiehallen. Naast heftrucks en vrachtwagens komen vloeren hier wel eens in aanraking met chemische stoffen. Een PVC werkplaatsvloer is hierop voorbereid: extreme gewichten, scherpe voorwerpen en chemische stoffen.

PVC is duurzaam

PVC tegels zijn robuust en hebben een lange levensduur. Ze zijn jarenlang bestand tegen hoge en constante belastingen. Als er een deel moet worden vervangen hoeft niet de hele vloer eruit maar je kunt eenvoudig de tegels vervangen die je wil vernieuwen.

Veiligheid

De omgeving in een werkplaats moet de beste omstandigheden bieden voor medewerkers. Een PVC vloer garandeert het hoogste niveau van arbeidsveiligheid. Het is antislip en voorkomt dat werknemers en leveranciers uitglijden, zelfs als er vloeistoffen worden gemorst. Met de verschillende kleuren kun je bepaalde gebieden markeren en zo belangrijke signalen voor het dagelijkse werk instellen. Het materiaal is onschadelijk voor de gezondheid en stoot geen giftige dampen uit.

Kliktegels zijn makkelijk te leggen

Een PVC werkplaatsvloer is een makkie voor elke werknemer. Het materiaal hoeft niet heel voorzichtig worden te behandeld en je hoeft tijdens het werk niet op te letten of je de vloer beschadigd. De kliktegels zijn ook zeer ongevoelig en gemakkelijk schoon te maken. Het leggen is ook heel eenvoudig: ze worden eenvoudig in elkaar gestoken, een hele makkelijke puzzel. 

Individuele ontwerpopties

Kliktegels zijn er in veel verschillende kleuren. Kies de kleur die het beste bij jouw bedrijf past. Van chique antraciet tot knalgeel - in ons assortiment vind je bijna alles. Je bepaalt helemaal zelf hoe je de tegels gaat leggen en je kunt individuele ontwerpen creëren. Naast de standaardoptie bieden we ook een reeks budgettegels aan.

PVC kliktegels zijn de beste optie voor industrie en productie

De PVC kliktegels zijn razend populair als het gaat om industrievloeren. Je doet niet alleen goeds voor je medewerkers, maar je laat ook een positieve indruk achter bij klanten en zakenpartners. Dit komt door de mooie uitstraling, maar ook door de duurzaamheid ervan. We gebruiken alleen gerecyclede materialen voor onze PVC kliktegels en gebruiken geen giftige weekmakers.

De installatie van PVC kliktegels is heel eenvoudig. Dit bespaart niet alleen budget, maar ook tijd. De kliktegels worden eenvoudig in elkaar gestoken. Hier heb je geen speciale lijm of voeg voor nodig. 

Neem contact met ons op als je vragen hebt over de installatie van het kliksysteem. Kom je er niet uit? Geen probleem: we hebben een heel handig proefpakket waarin alle soorten, kleuren en maten zitten.


Gebrand Takens
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1