Kliktegels balkon

Kliktegels voor je balkon zijn heel praktisch en besparen een hoop tijd, geld en gedoe. De Kliktegels zijn eenvoudig en snel aan te leggen op je balkon, terras of in de tuin. Hiervoor ben je geen voegmiddel of nivelleersysteem nodig: Super handig, toch?

Acclimatisatie van de balkontegels

De tegels voor buiten gebruik kun je het beste gelijk na ontvangst op je balkon zetten en bij normale temperaturen ook dezelfde dag leggen. Bij extremere temperaturen hebben de tegels eerst wel een dag nodig om te acclimatiseren. Wanneer de tegels binnen gelegd worden, hebben de tegels op zijn minst 24 uur nodig om te acclimatiseren. 

impressie kliktegels balkon

 

De kliktegels op je balkon zelf leggen

De tegels kunnen op maat worden gemaakt met behulp van een decoupeerzaag. Gebruik hiervoor wel een fijn zaagblad zoals een aluminium- of ijzerzaag. Houdt bij het leggen 6 tot 10 mm ruimte tussen de tegels en tussen de tegels en de muren of objecten. De kunststof balkontegels zullen namelijk iets uitzetten bij warmte en iets krimpen bij kou. Wanneer je de tegels legt begin je in de linkerhoek van de ruimte en werk je zo verder van links naar rechts en van boven naar onder naar de rest van de vloer. Je legt de ene tegel in de lusjes van de andere tegel en die klikken heel gemakkelijk in elkaar. De tegels zijn geschikt voor iedere vlakke harde ondergrond. 

Ribdeck balkontegels

De vloer van een balkon heeft veel te verduren, zeker in de vochtige herfstmaanden en de koude wintermaanden. Onze balkonvloeren bestaan uit Ribdeck balkontegels. De voordelen van deze kliktegels zijn onderhoudsarm, vochtbestendig, slijtvast, sterk, geluiddempend en een anti-slip laag. Tot slot zijn de tegels verkrijgbaar in vele UV-bestendige kleuren, je hoeft alleen te kiezen welke kleur het mooiste staat in jouw tuin of op je balkon!

De tegels hebben vloeistof doorlaatbaar oppervlak en zijn zowel binnen als buiten toepasbaar. Zelfs bij meer dan een centimeter water, bent u verzekerd van droge voeten met deze tegels. Dit maakt de tegels tot een uitstekende keuze voor balkons, galerijvloeren en terrassen. Uiteraard kun je de tegels ook voor toepassingen in droge omstandigheden gebruiken.

SwissDeck RibDeck Balkontegel ZwartSwissDeck RibDeck Balkontegel ZilverSwissDeck RibDeck Balkontegel Creme

 

Meer informatie

Wil je van bovenstaande voordelen profiteren? Onze balkontegels zijn online te bestellen. Wil je graag meer weten over de balkon kliktegels, neem dan gerust contact met ons op. 

Gebrand Takens
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1