Rubber sportvloer

Een rubber sportvloer is een populaire keuze voor fitnesscentra en andere sportfaciliteiten vanwege hun duurzaamheid, comfort en veiligheid. Deze vloeren bieden een aantal unieke voordelen voor gebruikers en beheerders van sportfaciliteiten. Onze PVC Kliktegels zijn een uitstekend alternatief met dezelfde voordelen als de welbekende, rubberen sportvloer.

De voordelen van een rubber sportvloer

Ten eerste zijn rubber sportvloeren extreem duurzaam en bestand tegen zware belastingen. Ze kunnen tegen een stootje en zullen niet snel beschadigen, wat betekent dat ze langer meegaan en minder onderhoud vereisen. Dit kan leiden tot lagere kosten op de lange termijn. Daarnaast biedt de vloer een uitstekende schokabsorptie waardoor de kans op blessures wordt verminderd. De vloeren zijn makkelijk te onderhouden en kunnen jarenlang mee gaan zonder slijtage. Tegenwoordig is er een heel populair alternatief voor de rubber sportvloeren, lees verder om te ontdekken wat het alternatief is.

PVC kliktegels zijn het alternatief voor een rubber sportvloer

Rubber sportvloeren en fitnessvloeren zijn al lange tijd de standaard geweest in sportscholen en fitnesscentra over de hele wereld. Deze vloeren bieden uitstekende schokabsorptie en duurzaamheid, wat essentieel is voor intensieve trainingen en sportactiviteiten. Echter, de laatste jaren is er een alternatief opgedoken dat snel aan populariteit wint: PVC kliktegels. Deze innovatieve vloerbedekking biedt verschillende voordelen en is een aantrekkelijke optie voor sportfaciliteiten en fitnessliefhebbers:

  1. Prijs-kwaliteitverhouding: Een van de grootste voordelen van PVC kliktegels is hun betaalbaarheid. Ze zijn vaak aanzienlijk goedkoper dan traditionele rubberen sportvloeren, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor sportscholen met beperkte budgetten. Dit maakt het mogelijk om geld te besparen zonder in te leveren op kwaliteit.
  2. Eenvoudige installatie: PVC kliktegels zijn ontworpen om gemakkelijk en snel te worden geïnstalleerd. Ze kunnen rechtstreeks op bestaande vloeren worden gelegd zonder de noodzaak van ingewikkelde voorbereidingen. Dit bespaart tijd en arbeidskosten.
  3. Veelzijdigheid: Deze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en diktes, waardoor ze geschikt zijn voor diverse sport- en fitnessruimtes. Van gewichtsruimtes tot aerobicsstudio's, PVC kliktegels kunnen aan de specifieke behoeften van elke ruimte voldoen.
  4. Onderhoudsgemak: PVC kliktegels zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Ze kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met standaardreinigingsmiddelen en vereisen geen speciale behandelingen of verzorging. Dit verlaagt de onderhoudskosten op de lange termijn.
  5. Duurzaamheid: Hoewel PVC kliktegels niet dezelfde levensduur hebben als rubberen vloeren, zijn ze nog steeds duurzaam en bestand tegen slijtage. Ze kunnen lang meegaan, zelfs in drukbezochte sportscholen.
  6. Schokabsorptie: PVC kliktegels bieden een goede schokabsorptie, vergelijkbaar met rubberen vloeren. Dit maakt ze geschikt voor activiteiten met veel impact, zoals gewichtheffen en cardio-oefeningen.

Al met al bieden onze sportvloeren een aantal unieke voordelen voor fitnesscentra en andere sportfaciliteiten. Ze zijn duurzaam, comfortabel, gemakkelijk te onderhouden en veilig, wat betekent dat ze een geweldige keuze zijn voor elke sportfaciliteit die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige vloer. Via onze webshop kun je eenvoudig een sportvloer bestellen? Liever eerst contact vooraf? Onze expoerts staan voor jou klaar en zullen alle vragen beantwoorden!

Veelgestelde vragen

Bij grote bestellingen worden de tegels op een pallet geleverd. Het adres van de ontvanger moet dan met de palletwagen bereikbaar zijn. De mening van de koeriersdienst is hierin leidend. Pakketten en pallets worden bezorgd tot aan de voordeur op de begane grond van het pand van de ontvanger.

In de video hieronder leggen wij uit hoe je een PVC kliktegel vloer zelf kunt leggen.

Voor het leggen van de PVC vloer is geen lijm nodig, tenzij je de vloer volledig vloeistofdicht wil maken. Dan kun je gebruik maken van onze speciale koudlas vloeistof. 

Nee, er is geen extra gereedschap of materiaal nodig om de vloer te leggen. Door het innovatieve kliksysteem kun je de vloer strak neerleggen zonder extra gereedschap. De tegels sluiten perfect op elkaar aan. In het geval dat een tegel op maat gesneden moet worden kan dit eenvoudig gedaan worden met behulp van een Stanleymes.

Ja, een groot voordeel aan PVC kliktegels is dat deze over de bestaande vloer heen te leggen zijn! Hierdoor bescherm je ook de ondervloer. De tegels kunnen over vrijwel iedere egale ondervloer worden gelegd. De kliktegels zijn ook geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming.

Guido Hoen
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1