Antislip vloertegels: voor veiligheid en stijl

Wellicht denk je bij antislip vloertegels aan een ouderwetse vloertegel waarbij de looks geen rol spelen en alleen de praktische oplossing telt. Bij PVC kliktegel bieden we echter een gevarieerd assortiment aan tegels die zowel esthetisch als praktisch zijn. Daarnaast zijn ze ook perfect voor de zogenaamde 'natte' ruimtes.

Onze collectie antislip vloertegels

Anti-Slip Technologie

Wanneer we praten over antislip vloertegels, gaan we dieper in op de technologie die PVC Kliktegel toepast. Onze tegels zijn voorzien van geavanceerde anti-slip eigenschappen die zorgen voor een veilige vloer zonder concessies te doen aan stijl.

  • Effectieve Anti-Slip eigenschappen
    Onze anti-slip technologie is gebaseerd op grondig onderzoek en ontwikkeling. Met een focus op textuur, wrijvingscoëfficiënt en materialen, bieden we een effectieve oplossing die slipgevaar minimaliseert, zelfs in vochtige omstandigheden.
  • Stijlvol design zonder compromissen
    Bij PVC Kliktegel geloven we dat veiligheid niet ten koste mag gaan van stijl. Onze antislip vloertegels zijn verkrijgbaar in diverse designs, waardoor je een vloer kunt kiezen die perfect aansluit bij jouw interieur. Een combinatie van functionaliteit en esthetiek voor een veilig en mooi huis.

Veiligheid gewaarborgd

Een groot voordeel van de PVC kliktegel is dat deze antislip zijn. Onze tegels verkleinen de kans op uitglijden, een veelvoorkomend probleem. Daarom zijn ze niet alleen mooi, maar ook super praktisch. Al onze tegels in het assortiment zijn antislip volgens de R11 en R12 waarde. Met name in ruimtes waar het snel nat wordt, zijn antislip tegels razend populair. De maximale waarde van antisliptegels is R13, dus onze tegels zitten daar heel dichtbij. Naast dit grote voordeel, bieden onze PVC kliktegels ook nog diverse andere voordelen. Deze zijn te lezen in een uitgebreid blog.

Gemakkelijk onderhoud voor optimaal comfort

Onze antislip vloertegels zijn niet alleen duurzaam, maar ook eenvoudig te onderhouden. Het gladde oppervlak maakt het schoonmaken een fluitje van een cent. Met gangbare schoonmaakmiddelen behoudt jouw vloer zijn kwaliteit, waardoor deze er jarenlang als nieuw uitziet.

Hygiënisch en veilig wonen

Hygiëne en veiligheid zijn van groot belang in elke ruimte. Onze PVC vloertegels bieden niet alleen een veilige grip, maar zijn ook ontworpen met het oog op hygiëne. Gemorste vloeistoffen en vuil zijn eenvoudig te reinigen, waardoor een gezonde leefomgeving wordt gegarandeerd.

De R-waarde van vloertegels

Een zeer betrouwbare manier om erachter te komen of je tegels antislip zijn, is de R-waarde. Hierbij staat de 'R' voor het Duitse woord Rutsch, wat uitglijden betekent. De tegels krijgen een R-waarde wanneer deze getest zijn. Bij deze test kijkt een proefpersoon met speciaal schoeisel of de tegels voorzien zijn van een antislip laag.

De R-waarde wordt vervolgens bepaald door de hellingsgraad wanneer een persoon op de tegel begint te glijden. Hoe groter de wrijvingscoëfficiënt, hoe kleiner de kans op uitglijden. Houd hierbij rekening dat omgevingsfactoren zoals temperatuur en luchtvochtigheid hier zeer belangrijk zijn. Een glijmiddel tussen de schoenzool en de tegel (bijvoorbeeld olie) zal de wrijvingscoëfficiënt doen dalen en het risico op een valpartij onmiddellijk doen stijgen.

De antislipwaarde wordt onderverdeeld in 3 verschillende categorieën:

  • Vloeren in natte ruimtes die blootsvoets betreden worden, bijvoorbeeld badkamers of kleedruimtes van een zwembad. Hierbij worden tegels met een minimale waarde van R10 aanbevolen.
  • Betegeling in openbare ruimtes, bijvoorbeeld een inkomsthal. Hierbij wordt een minimale waarde van 10 aanbevolen.
  • Industriële vloeren, bijvoorbeeld de vloer van een slagersatelier. Hier worden tegels met een minimale R-waarde van 13 aanbevolen.

Antislip tegels in je tuin

De antislip tegels zijn niet alleen handig voor binnenshuis, maar ook voor buiten is het belangrijk dat je geen gevaar loopt om uit te glijden. Daarom verkopen wij de perfecte balkontegels. Deze tegels zijn voorzien van een open profiel waar het water in wordt afgevoerd. Hierdoor zullen de tegels snel drogen en de kans op gladheid verkleinen. Deze tegels zijn verkrijgbaar in 14 verschillende kleuren, dus kun jij de kleuren kiezen die perfect bij jouw balkon of tuin passen! 

balkontegels antislip

Waarom kiezen voor antislip vloertegels?

Naast de praktische voordelen van antislip tegels, zijn er nog meer redenen om te kiezen voor deze vloertegels. Zo zijn onze PVC kliktegels erg duurzaam en gaan ze jarenlang mee. Daarnaast zijn ze zeer onderhoudsvriendelijk en eenvoudig schoon te maken. Ze worden daarom ook veel gebruikt als fitnessvloer, het alternatief op de rubber sportvloer. Bovendien zijn ze bestand tegen de meeste chemicaliën en hebben ze een hoge weerstand tegen slijtage. Dit maakt ze zeer geschikt voor verschillende soorten ruimtes.

Bij ons kun je terecht voor een uitgebreid assortiment aan antislip vloertegels. Zo hebben wij tegels in diverse kleuren, maten en designs. Of je nu op zoek bent naar een strakke en moderne tegel of juist naar een tegel met een warme uitstraling, bij ons vind je altijd een passende oplossing. 

Professionele installatie voor optimale prestaties

Om ervoor te zorgen dat de anti-slip eigenschappen maximaal effect hebben, is een goede installatie essentieel. Gelukkig zijn PVC kliktegels voor vrijwel iedereen eenvoudig te installeren. Mocht je toch hulp nodig hebben, dan staat ons ervaren team klaar om jouw vloer nauwkeurig te installeren. Zo geniet je van een veilige en duurzame vloeroplossing.

Advies op maat

Twijfel je nog over welke antislip tegel het beste past bij jouw specifieke situatie? Neem dan gerust contact met ons op voor persoonlijk advies. Wij denken graag met je mee en helpen je bij het maken van de juiste keuze. Neem hiervoor gerust contact met ons op. 

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

De vloer is zwaar belastbaar. Een veelgebruikte toepassing voor de tegels is bijvoorbeeld in de garage. De tegels zijn prima bestand tegen alle hierbij te bedenken activiteiten. Een compleet overzicht van de technische specificaties van de kliktegels zijn terug te vinden in de productspecificaties en de Verklaring van Prestaties.

Nee, er is geen extra gereedschap of materiaal nodig om de vloer te leggen. Door het innovatieve kliksysteem kun je de vloer strak neerleggen zonder extra gereedschap. De tegels sluiten perfect op elkaar aan. In het geval dat een tegel op maat gesneden moet worden kan dit eenvoudig gedaan worden met behulp van een Stanleymes.

Gebrand Takens
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1