Fitnessvloeren van PVC: de beste optie voor sportscholen en homegyms

Fitnessvloeren van PVC: de beste optie voor sportscholen en homegyms

Sport is voor de meeste mensen een belangrijk deel van het dagelijks leven. We hebben sportlessen op school, een lidmaatschap bij de sportschool om de hoek of zelfs een eigen fitnessruimte thuis. De juiste uitrusting is bijzonder belangrijk. Dit omvat niet alleen gewichten, maar ook de inrichting van de trainingsruimte. Een goede fitnessvloer is slijtvast, duurzaam en vooral gemakkelijk schoon te maken - en in het beste geval ziet hij er ook nog goed uit. Een PVC klikvloer kan de ideale oplossing zijn voor sporters - of het nu gaat om particulieren in de thuisgymnastiek of om professionals in de fitnessstudio.

Wat een fitnessvloer moet kunnen

Vloeren in fitnessruimtes worden blootgesteld aan hoge gewichten en intensief gebruik en moeten daarom stabiel en veerkrachtig zijn. Toch mogen vloeren niet te hard zijn voor sportief gebruik. Dit geldt vooral voor danssporten of Crossfit- en HIIT-workouts waarbij veel gesprongen wordt. Voor bepaalde oefeningen kunnen sporters een yogamat gebruiken; de juiste vloerbedekking kan echter ook het gewicht opvangen en de gewrichten beschermen.

Afgezien daarvan hangt een vloer voor een gewichthefkamer of fitnessruimte ook af van de volgende aspecten:

Robuustheid

Een fitnessvloer wordt blootgesteld aan hoge belastingen. Afhankelijk van het soort sport dat u beoefent, omvat dit ook meer of minder zware sportuitrusting. Dit kan grote apparatuur zijn, zoals een loopband of een Crossfit trainer, of kleinere maar zware apparatuur, zoals halters en andere gewichten.

PVC kliktegels zijn gemaakt voor extreme belastingen. Zij zijn bestand tegen zware druk en zware gewichten zonder te vervormen of te breken. Afgevallen halters en herhaalde sprongen op dezelfde plaats laten geen blijvende sporen na op het kunststof materiaal. De click tegels zijn daarom een slijtvaste en duurzame vloerbedekking voor diverse fitnessdoeleinden.

Hygiëne

Waar er sport is, is er ook zweet. Als u een fitnessvloer koopt, moet u er dus op letten dat hij gemakkelijk schoon te maken is. Dit is net zo belangrijk in de sportschool als bij u thuis als in een openbare sportzaal of in sportlokalen op scholen.

Het in de kliktegels verwerkte PVC is ongevoelig en resistent. Het is een waterdicht materiaal - zweet vreet dus niet in de tegels en is gemakkelijk weg te vegen. Er zijn geen lelijke vlekken en de vloer behoudt zijn smetteloze uiterlijk. Ook het schoonmaken van de vloer is ongecompliceerd, zodat u heel gemakkelijk een hygiënische omgeving kunt creëren.

Veiligheid

In de sport, moet elke beweging juist zijn: Atleten voeren snelle bewegingen uit en willen zich veilig voelen. Tijdens uw training moet u zich geen zorgen hoeven te maken over waar u uw volgende stap zult zetten en of u niet zult uitglijden. En het gezondheidsaspect is in dit verband ook belangrijk. 

Terwijl veel andere kunststoffen onaangename geuren en ongezonde stoffen afgeven, zijn PVC klik tegels absoluut ongevaarlijk. Zij bevatten geen giftige ingrediënten en worden op milieuvriendelijke wijze geproduceerd. Bovendien moet de slipweerstand worden vermeld. Zelfs met een laagje vloeistof op de tegels - bijvoorbeeld als er wat water gemorst is - bieden de PVC-tegels de nodige grip.

De voordelen van PVC kliktegels

Click tegels van PVC materiaal worden steeds populairder bij sporters en hebben hun waarde al bewezen voor gebruik als fitnessvloer. Ze hebben een aantal doorslaggevende voordelen die ze tot de ideale vloer voor trainingsruimten en fitnessstudio's maken:

  • Robuust en duurzaam materiaal: zelfs bij permanent hoge belastingen is weinig slijtage te verwachten. De vloerbedekking kan vele jaren worden gebruikt.
  • Veilig en anti-slip: Het gegroefde oppervlak biedt extreme slipweerstand en een stevige voetafdruk. Zelfs als het nat is, biedt het materiaal u grip en zekerheid.
  • Eenvoudige installatie: Dankzij het gebruiksvriendelijke kliksysteem is er geen lijm of speciaal gereedschap nodig om de vloer te plaatsen. Het kan worden gelegd en ook weer verwijderd op een tijdbesparende manier.
  • Voor professionele sportscholen: de tegels van PVC bieden niet alleen de hoogste mate van hygiëne, maar zijn ook verkrijgbaar in talrijke kleuren en stijlen - perfect voor elke sportschool.
  • Als je van je hobbykamer een fitnessruimte wilt maken: U kunt het kliksysteem gewoon over de bestaande vloer leggen. Als u in een huurflat woont, beschermt de PVC-fitnessvloer bijvoorbeeld gevoelige parketvloeren tegen beschadiging. Als u verhuist, kunt u de vloer ook gemakkelijk verwijderen en meenemen naar uw nieuwe huis.

PVC fitnessvloeren flexibel en gemakkelijk installeren

Het beste aan PVC fitnessvloeren is dat ze u een grote flexibiliteit bieden. U beslist zelf of u de hele ruimte of slechts een deel van de ruimte met de kliktegels wilt bedekken. Omdat het zo gemakkelijk te installeren is, kunt u ook de afmetingen van de vloer op elk moment veranderen. De keuze aan kleuren en stijlen laat ook een breed scala aan designopties voor u open, zodat u uw fitnessvloer aan uw smaak kunt aanpassen.

Bij de installatie worden de kliktegels gewoon in elkaar geschoven. Ze blijven aan elkaar plakken als puzzelstukjes, zelfs zonder lijm. Dit maakt het proces niet alleen zeer ongecompliceerd, maar bespaart u ook nog eens veel tijd. Als een tegel of een klein deel van de fitnessvloer niet meer mooi is, kunt u gemakkelijk afzonderlijke tegels vervangen. Dankzij het kliksysteem vergt dit zeer weinig inspanning en is het een kwestie van enkele minuten.

Wilt u zich liever geen zorgen maken over de installatie en het overlaten aan een expert? Geen probleem - wij sturen graag een specialist langs om uw nieuwe PVC-fitnessvloer voor u te installeren.


Guido Hoen
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1