De goedkoopste van Nederland
Gratis thuisbezorgd
Ruim 20 jaar vakkennis

Garagevloeren met PVC kliktegels leggen

Garagevloeren met PVC kliktegels leggen

Er bestaan tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden om binnen no-time op eigen houtje een garagevloer te leggen. Klinkt misschien vreemd, maar professionele hulp is hierbij niet eens meer bij nodig! Bent u op zoek naar de beste oplossing voor de garagavloer? Steeds meer particulieren kiezen er namelijk voor om hun garagevloeren te leggen met PVC kliktegels.

Zo'n pvc-garagevloer is niet alleen makkelijk te installeren, maar zorgt daarnaast ook voor een prachtige uitstraling. Daarnaast brengt een pvc-garagevloer nog genoeg andere interessante voordelen met zich mee.

In deze blog lees je meer over deze voordelen! Ook krijg je te weten, waarom juist deze kunststof tegels zo'n populair optie zijn geworden om garagevloeren met te leggen!

Zo kies je het juiste materiaal voor je garagevloer!

Ondanks het feit dat vrijwel alle garagevloeren geschikt zijn om PVC kliktegels te leggen, hoeft dit niet altijd de beste keuze te zijn! Voordat je begint met het uitzoeken van geschikt materiaal voor je garagevloer, is het van belang dat je een aantal zaken goed in kaart brengt.

 • Waar wil je de garagevloer voor gaan gebruiken?
 • Heeft de vloer veel of juist weinig onderhoud nodig?
 • Hoeveel werk/tijd kost het om de vloer zelf te leggen?

Probeer hierbij rekening te houden met de soms nogal belastende omstandigheden in een garage. Je wilt natuurlijk wel de garantie hebben, dat je garagevloer tegen een klein stootje kan.

Waarom zou je een garagevloer leggen met PVC kliktegels?

De meeste garagevloeren kun je moeiteloos leggen met PVC kliktegels. Dankzij de hoogwaardige kwaliteit en robuustheid van deze plastic tegels, zijn ze onder anderen bestand tegen de meest schadelijke chemicaliën.

Een garagevloer voorzien van PVC kliktegels zorgt er bijvoorbeeld voor dat benzine, olie en andere chemische vloeistoffen niet kunnen doordringen in de onderliggende betonlaag van je garagevloer.

Antraciet garagevloer
Bovendien vormen de plastic tegels een prettige ondergrond om op te werken. Vooral in de wintermaanden zal de temperatuur van zo'n plastic vloer minder koud aanvoelen dan een betonnen vloer.

Ook al het vuil, vocht en gewicht afkomstig van de meeste voertuigen, elektrische apparaten en accessoires vormen geen enkele bedreiging voor de vloer.

Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je auto, motor, vrachtwagen of andere machine op de garagevloer. Een vloer van PVC kliktegels is uitermate goed geschikt voor elke garage!

Hoe kun je een garagevloer leggen met PVC kliktegels?

Een garagevloer leggen met PVC kliktegels is eigenlijk heel simpel. In principe zou iedereen zo'n vloer kunnen leggen, zonder dat daar direct professionele hulp bij nodig is. De beste oplossing voor jouw garage dus!

In principe kun je dus direct beginnen met het leggen van de tegels. De enkele plastic tegels kun je namelijk vrij eenvoudig en snel in elkaar klikken door middel van een kliksysteem. Je hoeft ze verder ook niet aan elkaar te lijmen, of andere grote inspanningen te verrichten voordat je de vloer gaat leggen.


Over het algemeen gaat een garagevloer van PVC kliktegels behoorlijk lang mee. De plastic tegels zijn namelijk erg makkelijk schoon te maken en milieuvriendelijk.

Zwarte garagevloerBovendien zijn ze verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende kleuren. Hierdoor kun je de meeste tegels moeiteloos combineren en vervangen. Ook in het geval van schade kun je de plastic tegels binnen no-time weer verwijderen en indien nodig vervangen.

Dankzij de duurzame technologie achter de PVC kliktegels, weet je dus gegarandeerd zeker dat je garagevloer voor de komende jaren géén grote onderhoudsbeurt nodig heeft.

Interessante voordelen

Een garagevloer leggen van PVC kliktegels kent vele voordelen, zowel voor particulier als zakelijk. De meeste staan hierboven eigenlijk al uitgebreid omschreven. Voor het gemak staan de belangrijke voordelen hieronder nog even kort op een rijtje!

 • Snel en eenvoudig te leggen
 • Minder inspanning en tijd
 • Maximale laadcapaciteit
 • Geen coating nodig van de vloer
 • Weinig onderhoud en reiniging nodig van het oppervlak
 • 100% herstelbaar (ook enkele tegels)
 • Stofvrij, warmte-geleidend en geluiddempend
 • Minimale voorbereiding vereist van de ondergrond

Wat kost een garagevloer van PVC kliktegels?

De uiteindelijk prijs voor een garagevloer van PVC kliktegels is afhankelijk van de hoeveelheid tegels die je wilt leggen. Verder ligt het er natuurlijk aan welke kleur PVC kliktegels je wilt gaan gebruiken.

Mocht je nou interesse hebben in zo'n nieuwe garagevloer, maar je weet nog niet precies welke kleur PVC kliktegels je hiervoor wilt gebruiken. Dan zou je bijvoorbeeld ook kunnen beginnen met een proefpakket! Zo zie je direct welke kleur tegels geschikt is voor de vloer van je garage.

Proefpakket bestellen


(PVCKliktegel)