Garagevloeren met PVC kliktegels leggen

Garagevloeren met PVC kliktegels leggen

Er zijn tegenwoordig veel manieren om snel zelf een garagevloer te leggen. Professionele hulp is niet langer nodig! PVC kliktegels zijn een populaire optie om garagevloeren te leggen. Een pvc-garagevloer is niet alleen gemakkelijk te installeren, maar zorgt ook voor een mooie uitstraling en heeft andere interessante voordelen. In deze blog lees je meer over deze voordelen en waarom deze kunststof tegels zo populair zijn geworden.

Zo kies je het juiste materiaal voor je garagevloer!

Het is belangrijk om de juiste materialen voor de garagevloer te kiezen voordat je begint met het leggen van PVC kliktegels. Het is belangrijk om te weten waarvoor de garagevloer zal worden gebruikt, de onderhoudsbehoeften van de vloer en de tijd en moeite die nodig zijn om de vloer te leggen. Een garage kan onder belastende omstandigheden staan, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloer tegen een stootje kan.

Waarom zou je een garagevloer leggen met PVC kliktegels?

PVC kliktegels zijn geschikt voor de meeste garagevloeren. De hoogwaardige kwaliteit en robuustheid van deze plastic tegels maken ze onder andere bestand tegen schadelijke chemicaliën. Benzine, olie en andere chemische vloeistoffen kunnen niet doordringen in de onderliggende betonlaag van je garagevloer als je PVC kliktegels gebruikt. PVC kliktegels vormen bovendien een prettige ondergrond om op te werken. De temperatuur van de plastic vloer is bijvoorbeeld minder koud dan die van een betonnen vloer, vooral in de wintermaanden. De tegels zijn ook bestand tegen vuil, vocht en gewicht van voertuigen, elektrische apparaten en accessoires. Een vloer van PVC kliktegels is dus perfect geschikt voor elke garage!

 

Antraciet garagevloer

 

Hoe kun je een garagevloer leggen met PVC kliktegels?

Het leggen van een garagevloer met PVC kliktegels is heel eenvoudig. In principe kan iedereen zo'n vloer leggen zonder professionele hulp. Je kunt direct beginnen met het leggen van de tegels, omdat ze vrij eenvoudig en snel in elkaar kunnen worden geklikt met behulp van een kliksysteem. Je hoeft ze niet aan elkaar te lijmen of andere grote inspanningen te verrichten voordat je de vloer gaat leggen. De beste oplossing voor jouw garage dus!PVC kliktegels gaan over het algemeen lang mee en zijn gemakkelijk schoon te maken en milieuvriendelijk. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waardoor ze gemakkelijk te combineren en vervangen zijn in geval van schade.

Interessante voordelen

Een garagevloer leggen van PVC kliktegels kent vele voordelen, zowel voor particulier als zakelijk. De meeste staan hierboven eigenlijk al uitgebreid omschreven. Voor het gemak staan de belangrijke voordelen hieronder nog even kort op een rijtje!

  • Snel en eenvoudig te leggen
  • Minder inspanning en tijd
  • Maximale laadcapaciteit
  • Geen coating nodig van de vloer
  • Weinig onderhoud en reiniging nodig van het oppervlak
  • 100% herstelbaar (ook enkele tegels)
  • Stofvrij, warmte-geleidend en geluiddempend
  • Minimale voorbereiding vereist van de ondergrond

Wat kost een garagevloer van PVC kliktegels?

De uiteindelijk prijs voor een garagevloer van PVC kliktegels is afhankelijk van de hoeveelheid tegels die je wilt leggen. Verder ligt het er natuurlijk aan welke kleur PVC kliktegels je wilt gaan gebruiken.

Mocht je nou interesse hebben in zo'n nieuwe garagevloer, maar je weet nog niet precies welke kleur PVC kliktegels je hiervoor wilt gebruiken. Dan zou je bijvoorbeeld ook kunnen beginnen met een proefpakket! Zo zie je direct welke kleur tegels geschikt is voor de vloer van je garage.

Proefpakket bestellen


Kliktegel expert
Guido Hoen
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1