Maak jouw balkon klaar voor het voorjaar met balkontegels

Maak jouw balkon klaar voor het voorjaar met balkontegels

Het voorjaar staat weer voor de deur! Het kan nu nog een beetje fris zijn, maar dit is wel het perfecte moment om jouw balkon klaar te maken voor de lente. Tover jouw balkon om tot een heerlijke relaxplek waar je kunt genieten van de eerste zonnestralen. Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan snel verder.

Stap 1. Zorg voor een goede balkonvloer

Om volop te kunnen genieten van de lente en zomer, kun je niet zonder een goede balkonvloer. De vloer moet er niet alleen mooi uitzien, maar ook nog eens tegen een stootje kunnen. Er is een grote keuze aan veel verschillende materialen, maar de balkontegels met open frame gemaakt van PVC zijn een echte favoriet. 

Een balkonvloer heeft veel te verduren, zeker in de koude wintermaanden en de vochtige herfstmaanden. Tijdens deze maanden wil je niet dat de vloer kwaliteit verliest. De RibDeck balkontegels gaan jaren mee, dit komt door het materiaal van hoge kwaliteit en het open profiel. Door het open profiel blijft het water niet op de vloer staan en de vloer wordt hierdoor ook niet glad. De RibDeck tegels zijn verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren en zijn bestand tegen UV-straling. Het leggen van deze tegels is heel eenvoudig zelf te doen door de handige klikverbinding. Kies jouw favoriete kleur en leg binnen een handomdraai jouw nieuwe balkonvloer.

Stap 2: Schaf tuinmeubelen aan

Nadat de balkonvloer is gelegd is de volgende stap het aanschaffen van tuinmeubelen. Door nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen geef je het balkon een compleet nieuwe look. Ga voor een heerlijke loungeset waar je lekker in kunt relaxen of voor een tafel waar je gezellig met de hele familie aan kunt zitten. Heb je niet zoveel ruimte? Je kunt alleen al met een paar zitzakken een hele knusse hoek creëren op jouw balkon. 

Stap 3: Creëer een mooie omheining

Ben je het saaie balkonhek zat? Er zijn heel veel verschillende oplossingen om de ideale omheining te creëeren. Leuke lampjes, klimplanten, bamboe of balkonschermen kunnen de omheining van je balkon opfleuren. 

Stap 4: Gebruik planten op je balkon

Een paar planten op je balkon kunnen zorgen voor heel veel gezelligheid. Wij raden allen wel aan om verticaal te tuinieren, ga dus de hoogte in. Hoe minder er op de grond staat, hoe groter het balkon lijkt. Bij een tuincentrum zijn er diverse plantenhangers te koop die weinig ruimte innemen op het balkon.

Stap 5: Gebruik accessoires

De laatste stap is het toevoegen van accessoires. Kleed je tuinset aan met leuke kussentjes, styl je tafel af met mooie bloemen en leuke vazen en hang wat leuke lampjes op. Deze kleine accessoires kunnen jouw balkon al een compleet andere look geven.


Guido Hoen
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1