PVC tegels: de beste oplossing voor jouw garagevloer

PVC tegels: de beste oplossing voor jouw garagevloer

Verschillende garagevloeren

De meest voorkomende garagevloeren hebben elk hun voor- en nadelen. Het belangrijkste bij dit type vloerbedekking is waarschijnlijk de duurzaamheid, die ook onder een zwaar gewicht moet worden gegeven. Je moet er ook rekening mee houden dat garages meestal niet verwarmd worden, en dat het geïnstalleerde materiaal dus ook bestand moet zijn tegen lage buitentemperaturen. Laten we eens kijken naar een aantal van de meest populaire soorten garagevloeren:

Betonnen garagevloer

Beton is de klassieke vloerbedekking voor garages. Het heeft ook enkele voordelen: het is relatief goedkoop in aanschaf en het materiaal wordt als zeer duurzaam beschouwd. Toch kunnen er door normale slijtage na verloop van tijd scheurtjes ontstaan en zich uitbreiden. Reparaties aan betonnen vloeren zijn niet eenvoudig en vergen meestal een zekere inspanning - hetzelfde geldt voor de eerste plaatsing van de vloer.

Epoxy coating

Epoxy is een afkorting voor epoxyhars. Deze coating van kunsthars wordt aangebracht over een andere garagevloer, meestal beton. Epoxy wordt beschouwd als zeer slijtvast: Vorst, chemicaliën noch stoten tasten dit materiaal niet aan. Het is ook verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en biedt dus talrijke designmogelijkheden. Epoxy coatings zijn waterdicht, maar kunnen erg glad worden. Bovendien wordt de hars in vloeibare vorm gegoten, wat de installatie wat onhandig maakt.

Stenen tegels voor de garage

Tegels van welke soort dan ook zijn ondoordringbaar voor water en uiterst hard en resistent. Porcellanato of splittegels worden voornamelijk gebruikt voor garages. Tegelvloeren zijn over het algemeen slijtvast, maar ze zijn niet bestand tegen zeer zware belastingen. De speciaal voor garagevloeren geproduceerde tegels zijn antislip. De installatie is echter niet eenvoudig en neemt ook enige tijd in beslag.

PVC garagetegels

PVC kliktegels zijn een bijzonder voordelig alternatief voor garagevloeren. Ze zijn zeer slijtvast en duurzaam. Het materiaal is ongevoelig voor invloeden van buitenaf: noch zware belastingen, noch gemorste chemische stoffen tasten de PVC tegels aan. Bijzonder opmerkelijk is de gemakkelijke bediening. Dankzij het kliksysteem kunnen de garagetegels snel en gemakkelijk worden gelegd, zelfs door mensen die niet bedreven zijn in handwerk. Lees alle voordelen over PVC garagevloeren in onze blog.

Perfect voor de garage: PVC tegels en hun voordelen

PVC garagetegels combineren de voordelen van alle andere soorten garagevloeren om de optimale optie voor uw garage te creëren. Ze zijn niet alleen gemakkelijk te hanteren, maar zijn ook een duurzame en mooie oplossing. Hier vindt je de belangrijkste voordelen van PVC klik tegels in detail:

Robuustheid

Het kunststof materiaal van onze PVC tegels is bijzonder goed bestand tegen invloeden van buitenaf. Dit maakt ze ideaal als vloerbedekking voor een garagevloer, aangezien auto's en andere voertuigen zwaar zijn. Terwijl dit bij andere vloerbedekkingen leidt tot snellere slijtage en beschadiging, is dit niet het geval bij PVC kliktegels.

Hetzelfde geldt voor stoffen die op de vloer kunnen terechtkomen: Motorolie, benzine of resten van strooizout in de winter tasten de vloer niet aan en laten geen lelijke vlekken achter. Het PVC-materiaal is ook bestand tegen koude en kan dus ook voor carports buitenshuis worden gebruikt.

Waterbestendigheid

Omdat de PVC tegels voor de garage waterdicht zijn, kan eventueel achtergebleven water niet door de tegels dringen en zich op de ondervloer afzetten. In plaats daarvan blijft het op de vloer liggen en droogt het beter op. De PVC click tegels zijn dus nog steeds niet glad, omdat ze zelfs met een laagje water hun grip behouden. Dit betekent dat de PVC garagevloer een veilige grip biedt, zelfs als je met natte banden de garage inrijdt na een regenbui.

Eenvoudige installatie

De installatie van PVC garagetegels is ongecompliceerd en kan je veel tijd besparen. De afzonderlijke tegels worden eenvoudig in elkaar geschoven dankzij het kliksysteem - er is geen lijm of speciaal gereedschap voor nodig. Onmiddellijk na de installatie kan de PVC-vloer worden belast; er is geen wachttijd voor het drogen of uitharden, aangezien de vloer niet hoeft te worden vastgelijmd.

Dit type installatie heeft nog een voordeel: de klikvloer kan op elk moment weer worden verwijderd. Dit is bijzonder praktisch wanneer je verhuist of zelfs wanneer afzonderlijke tegels beschadigd zijn. Je kunt de aangetaste tegels vervangen zonder dat je de hele vloer hoeft te verwijderen.

Individueel ontwerp

Het is niet alleen het leggen dat je zelf kunt doen: Garagetegels bieden u ook tal van mogelijkheden voor het ontwerpen van uw garagevloer. Het gerecycleerde en milieuvriendelijke PVC materiaal is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren waaruit je jouw favoriet kunt kiezen. Je kunt kiezen tussen waterdichte tegels, een budget optie en onze luxe kliktegels. Met ons proefpakket krijg je een selectie van stijlen toegestuurd die je in het echt kunt bekijken voordat je beslist over jouw eigen garagevloer.

Wil je meer weten over onze PVC tegels voor de garage? Scroll door ons assortiment of neem direct contact met ons op. Ook als je de installatie niet zelf wilt doen en in plaats daarvan tijd wilt besparen, sturen wij je graag een expert van ons team.


Guido Hoen
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1