Het alternatief voor een betonvloer

Het alternatief voor een betonvloer

Je bent vast wel bekend met de ouderwetse betonvloer. Een koude en kille vloer die een strakke uitstraling aan je garage, werkplaats of schuur geeft. Bovendien is het heel wat werk om zo'n vloer te laten storten en heeft het tijd nodig om te drogen. Het alternatief voor de betonvloer is een PVC kliktegelvloer. Deze vloer is eenvoudig door jou zelf te leggen en geeft een nette en professionele uitstraling.

Wat is een betonvloer?

Beton is een kunstmatig gemaakt steenachtig materiaal. Het bestaat uit het bindmiddel cement en zand of grind. In een garagevloer zie je vaak een gevlinderde betonvloer terug, deze is glad afgewerkt waardoor de vloer goed schoon te houden is. Een vloer van beton is op ieder gewenst formaat te maken. Het ziet er heel strak uit, maar de vloer voelt wel koud en kil aan.

Het alternatief; PVC kliktegels

Een goed alternatief voor een beton vloer zijn PVC kliktegels. Het grootste verschil met de betonvloer is dat de tegels van licht gewicht zijn en zelf te leggen zijn. Je hoeft hier dus geen speciaal bedrijf voor in te huren. Ook zijn de tegels verhuisbaar en zonder verlijming te leggen. Ondanks dat de tegels licht van gewicht zijn, zijn ze toch heel zwaar te belasten. Voertuigen zoals vrachtwagens en heftrucks zijn voor de pvc vloer geen enkel probleem. Aan de bovenkant van de tegel zit een speciale anti-slip laag. Hierdoor blijft de klikvloer veilig in natte omstandigheden.

PVC vloer

Eenvoudig zelf te leggen en weinig onderhoud

Aan de PVC kliktegels zit een innovatieve klikverbinding verwerkt. Hierdoor leg je de vloer als het ware als een puzzel in elkaar. Op onze webshop heb je een handige tegelcalculator waardoor je precies weet hoeveel tegels jij nodig hebt. De tegels zijn verkrijgbaar in zwart, grijs en antraciet. 

Daarnaast vereist een PVC kliktegelvloer heel weinig onderhoud. Alleen het vuil opvegen of stofzuigen en af en toe met de dweil erdoor is al voldoende. Als je tegels gaat leggen in een vochtige ruimte adviseren wij de vloer te impregneren met koudlas vloeistof. Hierdoor ben je verzekerd van een 100% waterdichte vloer.


Guido Hoen
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1