Vloer voor in de paardenstal: maak de juiste keuze

Vloer voor in de paardenstal: maak de juiste keuze

Een goede vloer voor in de paardenstal is essentieel voor het welzijn en comfort van jouw paarden. Het is belangrijk om te weten dat er verschillende soorten vloeren zijn en dat deze elk hun eigen unieke eigenschappen hebben. In dit artikel leggen we je precies uit hoe jij de juiste keuze maakt voor jouw paardenstal. 

Waarom is een goede vloer belangrijk voor paarden?

Een goede vloer voor in de paardenstal is niet alleen belangrijk voor de gezondheid en het comfort van jouw paarden, maar ook voor de hygiëne en veiligheid van uw stallen. Een slechte vloer kan leiden tot vermoeidheid, verwondingen en zelfs infecties bij uw paarden. Bovendien kan een slechte vloer ook leiden tot rot en schimmel, waardoor uw stallen snel vervangen moeten worden. Lees onze tips omtrent het reinigen van jouw pvc vloer.

Soorten vloeren voor paardenstallen

Er zijn verschillende soorten vloeren die geschikt zijn voor paardenstallen, waaronder:

  • Rubber vloeren; rubber vloeren zijn een populaire keuze voor paardenstallen, omdat ze comfortabel, duurzaam en gemakkelijk schoon te houden zijn. Ze bieden ook goede ondersteuning en bescherming tegen verwondingen. PVC kliktegels zijn hier een goed voorbeeld van. Op deze tegels zit namelijk een antislip laag waardoor de tegels erg veilig zijn voor de paarden.
  • Beton; betonvloeren zijn glad afgewerkt en zijn daardoor goed schoon te houden. Een nadeel van deze vloer dat deze glad kan worden bij vochtige omstandigheden. 
  • Stenen vloeren; stenen vloeren zijn een hardere optie voor paardenstallen en daardoor minder comfortabel voor het dier. Ze zijn wel gemakkelijk schoon te houden en bieden bescherming tegen verwondingen. Veel mensen leggen wel de rubber tegels of matten op de stenen vloer voor meer comfort. 

PVC kliktegels zijn de perfecte oplossing voor een vloer in de paardenstal

Hygiëne speelt dus een grote rol in de paardenstal. Een goede stalvloer zorgt voor een gezond leefklimaat voor jouw paarden. Onze PVC kliktegels zijn extreem slijtvast en daardoor uitermate geschikt voor in de stal. Bestand tegen hoge stoot- en schokbelastingen en isolerend en beschermend tegen de kou van de grond. De kliktegels zijn eenvoudig zelf te leggen en met elkaar te verbinden door ons innovatieve kliksysteem. Het is ook mogelijk om met behulp van koudlasvloeistof de vloer 100% waterdicht te maken voor bescherming van de ondervloer. Vraag een offerte aan of bestel jouw nieuwe stalvloer eenvoudig online bij PVC Kliktegel.nl!


Gebrand Takens
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1