Een PVC keukenvloer? Ontdek de voordelen.

Een PVC keukenvloer? Ontdek de voordelen.

PVC is een afkorting van polyvinylchloride, een synthetisch kunststof dat veel wordt gebruikt in de bouw- en interieurindustrie. PVC keukenvloeren zijn gemaakt van dit kunststof en worden vaak gebruikt als vloerbedekking in keukens vanwege hun duurzaamheid, waterbestendigheid en gemakkelijke onderhoud. PVC keukenvloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen, en ze kunnen een goedkoper alternatief zijn voor natuurlijke materialen zoals hout of steen. Ze zijn ook gemakkelijk te installeren, omdat ze meestal worden geleverd in planken of tegels die klikken of lijmen. Zoals bij elk type vloerbedekking, is het belangrijk om de PVC keukenvloer regelmatig te reinigen en te onderhouden om ervoor te zorgen dat hij in goede staat blijft.

Onze reinigingstips

PVC kliktegels als keukenvloer

PVC kliktegels zijn een populair materiaal voor vloerbedekking in de keuken omdat ze gemakkelijk te installeren zijn en onderhoudsvriendelijk zijn. Ze zijn ook waterbestendig, wat handig is in een ruimte waar voedsel wordt bereid en gekookt. PVC kliktegels komen ook in een breed scala aan kleuren en patronen, wat betekent dat je ze kunt gebruiken om een unieke look in je keuken te creëren. Voordat je PVC kliktegels koopt, is het echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de ondergrond vlak en schoon is om ervoor te zorgen dat de tegels op de juiste manier blijven liggen. 

De voordelen van een PVC keukenvloer

Er zitten verschillende voordelen aan een PVC keukenvloer, wij hebben ze overzichtelijk voor jou op een rijtje gezet:

  1. Duurzaamheid: PVC keukenvloeren zijn zeer duurzaam en kunnen jarenlang meegaan, zolang ze op de juiste manier worden onderhouden.
  2. Waterbestendigheid: PVC is waterbestendig, wat betekent dat het geschikt is voor gebruik in een ruimte waar voedsel wordt bereid en gekookt.
  3. Gemakkelijk te onderhouden: PVC keukenvloeren zijn gemakkelijk te onderhouden en vereisen weinig speciale zorg. Ze kunnen worden gereinigd met een vochtige doek of dweil en hoeven niet te worden geboend of geschuurd.
  4. Betaalbaar: PVC keukenvloeren zijn vaak goedkoper dan natuurlijke materialen zoals hout of steen.
  5. Veelzijdigheid: PVC keukenvloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en stijlen, wat betekent dat je ze kunt gebruiken om een unieke look in je keuken te creëren.
  6. Gemakkelijk te installeren: PVC keukenvloeren zijn gemakkelijk zelf te installeren door de speciale puzzelverbinding. Indien gewenst kan de vloer ook voor je gelegd worden.

Gebrand Takens
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1