Kliktegels: altijd een goede keuze!

Kliktegels: altijd een goede keuze!

Kliktegels zijn populair op het gebied van nieuwe vloeren. Deze tegels staan vooral bekend om hun installatiegemak en het snel drogen van de tegels. De PVC tegels zijn in verschillende maten en vormen verkrijgbaar en zijn een aanwinst voor bijna elke toepassing. De PVC kliktegels scoren punten met hun sterkte en duurzaamheid, waardoor ze zo populair zijn op de markt. Lees hieronder snel meer over hoe kliktegels werken. 

Wat zijn PVC kliktegels eigenlijk?

Kliktegels van PVC zijn een innovatieve manier om tegels te leggen. Deze tegels hebben in tegenstelling tot andere soorten tegels geen lijm nodig. Ze kunnen droog worden gelegd, wat veel werk en moeite kan besparen. Er is geen gereedschap nodig om een kliksysteem te leggen. De afzonderlijke tegels worden eenvoudig in elkaar gelegd en je nieuwe vloer is klaar voor gebruik. Kunststof Kliktegels worden direct op de gereinigde ondergrond gelegd en kunnen bijvoorbeeld ook over een bestaande vloerbeddeking gelegd worden.

Hoe zien PVC kliktegels eruit?

De clicktegels zijn gemaakt van verschillende materialen en in verschillende vormen. De tegels in ons assortiment zijn klassiek in effen kleuren. Gegolfde stukken zijn bevestigd aan de randen van de afzonderlijke tegels. Je kunt dit ook wel vergelijken met de stukjes van een puzzel, maar dan heel simpel te leggen! De stukjes leg je eenvoudig in elkaar en er ontstaat een naadloze vloerbedekking. Het verkrijgbare overloopprofiel zorgt er tevens voor dat de overgang van tegels naar een ander type vloer naadloos verloopt. Zo heb je de mogelijkheid om slechts een deel van je keuken uit te rusten met PVC kliktegels.

Dit zijn onze PVC kliktegels

Onze PVC kliktegels zijn afkomstig van het merk Klipper. Het merk scoort met hoogwaardige producten die zeker niet teleurstellen. De kliktegels zijn gemaakt van gerecycled kunststof dat ontzettend stevig is. De vloeren kunnen tegen een stootje, zijn waterbestendig, hittebestendig en ook nog eens heel makkelijk te leggen en te bewerken. 

Als ECO waterdicht optie zijn onze kliktegels verkrijgbaar in de kleuren zwart, donkergrijs en lichtgrijs. Bij de Waterdicht tegel kun je kiezen uit 8 verschillende kleuren. 

Waar zijn kliktegels geschikt voor?

Een duidelijk voordeel van PVC-kliktegels is dat deze zo veelzijdig zijn. Ze kunnen alle extreme belastingen aan en zijn daardoor geschikt voor alle soorten omgevingen. Dit geldt voor de particuliere, maar ook voor de professionele sector. PVC kliktegels worden ook steeds populairder in de professionele omgeving. Hieronder een aantal van de meest populaire locaties en mogelijkheden voor gebruik van de PVC kliktegels:

Buiten

De RibDeck balkontegels zijn uitermate geschikt voor buitengebruik. De tegels hebben een open profiel waardoor het water makkelijk wegloopt en de tegels binnen no-time weer droog zijn. Ze zien er geweldig uit als terrastegels of balkontegels. Warmte, zonlicht en extreme vrieskou is geen enkel probleem voor deze tegels en tasten het product niet aan. De tegels zijn ook nog eens anti-slip en dit zorgt voor extra veiligheid. 

In het werkgebied

Waar hout wordt gekapt, moeten splinters vallen. Vuile vloeistoffen zoals motorolie in werkplaatsen en af ​​en toe een mes in keukens. De PVC kliktegels zijn de beste oplossing voor bijna elke werkruimte. Als industrievloer op werkplaatsvloer, de tegels zijn oersterk en ook nog eens duurzaam. Zware en puntige voorwerpen kunnen het materiaal niet beschadigen. Bovendien zorgt PVC voor een bijzonder snelle en makkelijke reiniging. Kliktegels van PVC worden daarom vooral aanbevolen voor de volgende gebieden: 

Voor in huis

Naast je terras en balkon, zijn de tegels ook perfect voor in huis. Denk bijvoorbeeld aan een keuken. Gemorste producten heb je heel makkelijk schoon en de tegels zijn immuun voor gevallen mensen. Vloerverwarming onder de tegels is geen probleem en ze zijn ook nog eens geluiddempend. 

De PVC tegels zijn ook geschikt voor kinder- en speelkamers. Ze kunnen gemakkelijk worden schoon gehouden en ze zijn ongevoelig voor vuil. Je hoeft je geen zorgen te maken over je kinderen want het materiaal bevat geen giftige weekmakers of stoffen.

Voordelen van PVC kliktegels

Er zijn veel redenen waarom de PVC tegels zo populair zijn. Ze zijn namelijk heel gemakkelijk te leggen. Als klant heb jij de touwtjes in handen: jij bepaalt hoe de vloer eruit moet zien, waneeer en waar deze gelegd wordt en je neemt zelfs zlef de leiding als je dat wilt. Als alternatief helpen onze specialisten je natuurlijk graag met de installatie. Samengevat bieden PVC kliktegels de volgende voordelen:

Ongecompliceerd: Zoals eerder benoemd zijn de tegels heel eenvoudig te leggen zonder dat er verlijming nodig is. De tegels zijn heel eenvoudig in elkaar te klikken en dit kan veel tijd en geld schelen.

Minder stress: De eenvoudige installatie bespaart niet alleen veel tijd en geld, maar het voorkomt ook stress. Direct na het leggen is de vloer te gebruiken. Bouwvuil en wachten tot de lijm droog is, is verleden tijd.

Slijtvast: De tegels van PVC gaan ontzettend lang mee. Het materiaal is stevig en slijtvast. Ze zijn daarom ook ideaal voor ruimtes met zware belastingen zoals garages of werkplaatsen.

Vrije keuze: Je bepaalt zelf welke uitstraling de vloer moet hebben. Ga je voor verschillende kleuren of voor één standaard kleur wat een strakke look geeft. 

Geen wegwerpproduct: Ga je verhuizen? Dan verhuis je de tegels gewoon mee! Omdat er geen lijm wordt gebruikt zijn de tegels te herbruiken. 

Als je toch hulp nodig hebt bij het leggen, adviseren wij je graag persoonlijk. Neem contact met ons op voor vragen, verzoeken of andere suggesties.


Guido Hoen
Persoonlijk advies

Neem contact met ons op!

1